Examen de admitere la Francisc Hubic

De Crina Dobocan
Marian Boboia
Marian Boboia
Cei care doresc să studieze chitara, pianul, dansul, sculptura, pictura, design-ul vestimentar, grafica ori arta decorativă se pot înscrie la una din secţiile Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea.

Instituţia organizează examen de admitere la mai multe specializări. Primul concurs se va desfăşura marţi, 4 septembrie, de la ora 16:00, la sediul şcolii, din strada Moscovei, nr. 5, la specializările: grafică şi artă decorativă, instrumente de suflat populare (clarinet, taragot, saxofon etc.), acordeon, percuţie, pian, contrabas.

Examenele vor continua miercuri, 5 septembrie, de la ora 16:00, la specializările: pictură, sculptură, design vestimentar, chitară, pian, muzică uşoară – improvizaţie jazz.

Joi, 6 septembrie, de la ora 16:00, profesorii şcolii îi vor examina pe cei care doresc să studieze canto clasic, canto muzică uşoară, canto popular românesc, canto popular maghiar, dans popular românesc, dans popular maghiar, instrumente de suflat de alamă (trompetă, trombon) şi canto popular Beiuş – secţie externă.

Condiţii de participare

Taxa de înscriere şi examinare este de 50 de lei, iar taxa anuală de şcolarizare, de 500 de lei. Cursurile Şcolii „Francisc Hubic” se întind pe o perioadă de trei ani, excepţie făcând secţiile pian clasic, vioară, balet care durează cinci ani, respectiv dansul popular românesc, maghiar şi modern care se vor încheia după doi ani.

„Nu există o limită de vârstă. Singura condiţie pentru a reuşi la examenul de admitere este aceea că doritorii trebuie să facă dovada aptitudinilor”, a precizat Marian Boboia, directorul Şcolii de Arte „Francisc Hubic”.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0259/428.157, 0359/436.162. 

Rezultate remarcabile ale elevilor de la „Francisc Hubic”

Anual, 400-450 de elevi frecventează cursurile Şcolii de Arte „Francisc Hubic”. Instituţia se poate mândri cu rezultatele excepţionale ale elevilor săi. Un exemplu în acest sens este Renata Tolvai, o absolventă a acestei şcoli care a câştigat finala concursului Megastar din Ungaria sau Robert Patai, care a ajuns în finala concursului Vocea României şi care se bucură de o carieră de succes în domeniul muzical în capitală. O altă absolventă a şcolii – Ioana Urs, a câştigat, în ultimii ani, cele mai importante premii la concursurile de muzică populară din ţară.

De asemenea, recent, două eleve de la secţia canto muzică uşoară s-au calificat la emisiunea-concurs „X-Factor România”. Este vorba de Natalia Selegean şi Alexandra Broinaş. Totodată, alte trei eleve de la aceeaşi secţie au ajuns în primele 60 de locuri la concursul Vocea Ungariei. Dorina Popovici, Timea Pal şi Reka Kriszta Piroska au reuşit să-i depăşească pe cei peste 5000 de concurenţi înscrişi în această competiţie.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !