Examen rutier la Şcoala Ion Bogdan

Examen rutier la Şcoala Ion Bogdan
ORADEA – O parte din elevii Şcolii Generale „Ion Bogdan” din Oradea au participat azi la un concurs de educaţie rutieră, în urma căruia cei mai buni vor fi selecţionaţi pentru activităţile desfăşurate în cadrul proiectului „Învăţăm să circulăm, viaţa să ne-o protejăm”.

Proiectul este derulat de şcoală în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi beneficiază de finanţare din partea Primăriei Municipiului Oradea.

„Şcoala noastră a iniţiat acest proiect pe teme de educaţie rutiere, deoarece ne aflăm într-o zonă de risc în ceea ce priveşte accidentele rutiere. Şcoala are două clădiri şi copiii trebuie să traverseze zilnic strada pentru a ajunge la bibliotecă sau sala de sport. În acest sens am şi intensificat activităţile de educaţie rutieră la orele de dirigenţie sau în cadrul cercului rutier”, explică învăţătoarea Paula Zaha, coordonatoarea proiectului.

„Cei mai bine pregătiţi dintre copiii care au participat la concurs vor fi selecţionaţi pentru patrula şcolară. Prin acest concurs am încercat să evaluăm nivelul cunoştinţelor rutiere pe care elevii şcolii le au şi să ştim astfel de unde pornim cu acest proiect”, spune subcomisarul Ioana Indrieş, şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bihor.

Cei 24 de concurenţi au trebuit să rezolve într-o jumătate de oră câte un chestionar format din 20 de întrebări cu tematică rutieră.

„A fost un pic mai greu decât mă aşteptam. Au fost foarte multe întrebări referitoare la ce trebuie să facă în trafic bicicliştii. Îmi place foarte mult să învăţ despre regulile de circulaţie şi sper să fiu una dintre cei selecţionaţi”, spune Renata Lucan.

„A fost destul de greu concursul. Nu mă aşteptam să fie atâtea întrebări despre bicilişti. Sper că m-am descurcat bine, pentru că la unele întrebări nu am fost foarte sigur de răspuns”, spune Bogdan Ban.

Ovidiu Morcan

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase