Examenele de corigenţă

Examenele de corigenţă
DEVA – Anul acesta elevii care termină clasa a VIII-a şi care au corigenţe vor putea, dacă le iau, să intre şi la liceu, spre deosebire de anii anteriori când corigenţii puteau fi repartizaţi doar la şcolile de arte şi meserii.

În acest sens, Ministerul Educaţiei a stabilit perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă pentru acest an şcolar. Examenele de corigenţă pentru clasa a VIII-a vor avea loc în perioada 28-29 august, iar elevii care le vor promova vor putea să se înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere, conform calendarului acesteia, respectiv între 1 şi 10 septembrie. În anii anteriori, examenele de corigenţă aveau loc în luna iunie, după Testele Naţionale, care acum nu se mai susţin, iar cei care le promovau puteau să se înscrie doar pe locurile rămase libere la şcolile de arte şi meserii. Pentru elevii din clasele terminale de liceu, cei din clasa a X-a de la şcolile de arte şi meserii, precum şi pentru cei din anul de completare, examenele de corigenţă vor avea loc în perioada 11-13 august. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu şi învăţământ profesional care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în luna august, pot să se înscrie la sesiunea generală de corigenţe, din 1- 5 septembrie.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !