Examenul de bacalaureat incepe in 6 iunie

1Comentariu
Examenul de bacalaureat incepe in 6 iunie
Spre deosebire de anul trecut, când BAC-ul a început în ianuarie, anul acesta examenul se va ţine în iunie.

Experimentul de anul trecut, când examenul de bacalaureat a început în luna ianuarie cu prima probă orală, s-a dovedit a fi un eşec. Din acest motiv, oficialii Ministerului Educatiei au decis ca „examenul de maturitate” să fie concentrat la finalul anului şcolar, aşa cum a fost până în 2009. Astfel, elevii se vor înscrie la examen în luna mai şi vor începe bacalaureatul în data de 6 iunie.
După ce elevii şi dascălii din toată ţara s-au declarat nemulţumiţi de faptul că bacalaureatul s-a întins pe toată durata semestrului al II-lea, conducerea învăţământului românesc a decis să se revină la forma de examinare din 2009. Unii profesori din Bihor susţin că varianta de examen de anul trecut a fost bună, pentru că „i-a decongestionat pe elevi”.

„Dintr-un punct de vedere, calendarul examenului de bacalaureat de anul trecut a fost bine structurat, pentru că i-a decongestionat pe elevi. Mi se pare corect că BAC-ul începe în luna iunie. Este bine atât pentru elevi, cât şi pentru dascăli”, a spus profesorul Ioan Micu, directorul Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”.

Aşadar, în acest an, elevii din clasele terminale de liceu se vor putea înscrie la bacalaureat în perioada 23-27 mai. 27 mai va fi şi ultima zi de cursuri pentru liceenii din clasa a XII-a şi cei din clasa a XIII-a – filieră tehnologică.

Calendar

Prima probă, cea de competenţe lingvistice de comunicare în limba română, va avea loc în perioada 6-8 iunie, urmând ca elevii care provin din rândul minorităţilor să fie evaluaţi la limba maternă, între 8 şi 10 iunie.

Evaluarea elevilor la competenţe digitale se va desfăşura între 13 şi 17 iunie, iar proba de competenţe într-o limbă de circulaţie internaţională va fi trei zile mai târziu, în perioada 20-23 iunie.

Prima probă scrisă va fi tot cea la limbă şi literatură română, în 27 iunie, fiind urmată de cea la limbă maternă a doua zi, în 28 iunie.

Pentru proba obligatorie a profilului, elevii se vor prezenta la evaluare în 29 iunie, examinările finalizându-se în 1 iulie la proba la alegere a profilului sau din cadrul specializării.

Afişarea rezultatelor se va face în 3 iulie, iar eventualele contestaţii vor putea fi depuse o zi mai târziu, în intervalul orar 8-12. După rezolvarea contestaţiilor, între 5 şi 7 iulie, vor fi afişate rezultatele finale, în 8 iulie.

Pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat, elevii se vor putea înscrie în perioada 11-15 iulie, iar evaluările vor începe în 22 august, rezultatele finale după contestaţii urmând să fie afişate în 7 septembrie.

C.D.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor