Examenul trichineloscopic, obligatoriu

1Comentariu
Examenul trichineloscopic, obligatoriu
Programul în circumscripţii a fost prelungit lucrându-se zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica.

Inspectorii sanitari veterinari ţin să le amintescă bihorenilor de obligativitatea efectuării examenului trichineloscopic. „În contextul sărbătorilor de iarnă şi a tradiţiei româneşti de sacrificare a porcinelor, vă reamintim că examinarea în vederea depistării trichinelozei, a tuturor porcilor sacrificaţi în această perioadă este obligatorie”, a precizat Sorin Hodişan, directorul DSVSA Bihor.

Neîndeplinirea acestei obligaţii de către proprietarii de animale, nu doar va fi sancţionată de către inspectorii DSVSA cu amenzi de până la 2.000 lei.

Examenul se execută de personal acreditat de către DSVSA Bihor, respectiv de medicii de liberă practică din cadrul fiecărei comune, precum şi de personalul propriu al DSVSA Bihor din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din oraşele mari.
„În weekend-ul trecut au fost efectuate, doar în Oradea peste 300 examene de specialitate depistându-se două suspiciuni”, a punctat Sorin Hodişan.

Program prelungit

Pentru ca toată lumea să poată efectua acest examen programul de activitate al acestor circumscripţii a fost prelungit lucrându-se zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica între orele 8:00 şi 16:00.

Trichineloza este o zoonoză de natură parazitară ce se transmite la om prin ingerarea de carne insuficient tratată termic, care conţine larve sau chişti cu larve ale nematodului Trichinela specie. Cel mai frecvent este diagnosticat Trichinella spiralis. La om boala se manifestă iniţial prin tulburări digestive, urmate de tulburări generale sistemice, pentru ca în final să se localizeze la nivel muscular, tradusă prin dureri şi tulburări musculare şi locomotorii. Îmbolnăvirea poate să determine sechele pentru tot restul vieţii.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor