Excelenţe trase la xerox

60Comentarii
Excelenţe trase la xerox
ORADEA – Gala Premiilor de Excelenţă a avut loc joi seara, în sala aproape plină a Teatrului de Stat. Câţiva câştigători ai Premiului de Excelenţă au primit sute de voturi de origine dubioasă.  Câstigatorii Galei Premiilor de Excelenta 2006 01.02.2007 I video video

Manifestarea, aflată la a IV-a ediţie, s-a desfăşurat conform scenariului consacrat în anii precedenţi. După scurtele cuvântări introductive ale preşedinţilor de comisie, candidaţii au fost prezentaţi prin intermediul unor clipuri proiectate pe ecranele de pe scenă, premiile fiind înmânate de primarul Petru Filip, respectiv de viceprimarii Biro Rozalia şi Mihai Groza. Programul a fost pigmentat de momentele artistice susţinute de un trio de clarinet alcătuit din trei studenţi, actorul Eugen Ţugulea, care a recitat un poem al regretatului Viorel Horj, perechea de dansatori Cristian Jurcuţ-Vass Sonia şi formaţia de muzică irlandeză Blackbeers.

Voturi imaginare
Singura intervenţie care a contrastat cu atmosfera festivistă a fost cea a preşedintelui comisiei de la categoria mass-media, Alexandru Seres, care a atras atenţia asupra tentativelor de fraudă, de influenţare a acordării premiilor prin intermediul a multor sute de voturi xeroxate. „3.000 de lei noi: pentru unii, la atât se reduce Excelenţa.

Pentru a atinge acest ideal măreţ, unii nominalizaţi n-au avut nevoie nici de competenţă, nici de talent, şi cu atât mai puţin de profesionalism: pur şi simplu şi-au tras la xerox propria nulitate. Au multiplicat în sute şi sute de exemplare voturi imaginare, crezând că pot obţine fraudulos o glorie ce nu le-a fost niciodată hărăzită. Ce-i drept, au obţinut ceva: recunoaşterea publică a lipsei lor de moralitate”, a spus preşedintele de comisie, sugerându-le celor în cauză să se reabiliteze moral, donând premiul „care nu li se cuvine”.

Conform regulamentului pentru ediţia a IV-a a Galei Premiilor de Excelenţă, orădenii puteau vota pentru candidaţi prin intermediul taloanelor decupate din Ziarul Primăriei. Comisia Tehnică care s-a ocupat de organizarea manifestării a confirmat existenţa a aproximativ 4.000 de voturi xeroxate, susţinând însă că acestea nu au viciat corectitudinea atribuirii premiilor. Voturile cetăţenilor au avut o pondere de 30% în stabilirea câştigătorilor, iar comisiile 70%.

Pengo Zoltan60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor