Excepţii de la Revelionul UE

2Comentarii
Excepţii de la Revelionul UE
Deva – Cele mai mari localităţi ale judeţului Hunedoara, municipiile Deva şi Hunedoara, nu vor organiza Revelionul pe stradă, motivele invocate de autorităţi fiind diverse.

„Am avut experienţe neplăcute în alţi ani, când am adus trupe bune ca să cânte în noaptea de Revelion. Oamenii au venit în faţa Casei de Cultură, au stat puţin peste ora zero şi apoi au plecat”, afirma viceprimarul Devei, Florin Oancea.

Autorităţile locale din municipiul Hunedoara au decis să renunţe la organizarea unui Revelion în aer liber după ce, în alţi ani, au fost primite reclamaţii de la cetăţenii care locuiesc în vecinătatea Casei de Cultură a oraşului, locul tradiţional pentru manifestările în aer liber.

„Avem o experienţă tristă din alţi ani. Oamenii care au ieşit pe stradă au avut un comportament care a lăsat de dorit”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Mircea Diaconu. Primaria Hunedoara nu a beneficiat de fonduri suplimentare pentru organizarea Revelionului UE şi s-a preferat alocarea de sume pentru alte activităţi sociale, decât pentru distracţia din stradă.

În contrast cu municipiile mari ale judeţului – Deva şi Hunedoara – oraşele mai mici au pregătit, în funcţie de banii disponibili, revelioane pe stradă. Autorităţile din Orăştie, localitate care a primit în acest an „Placheta de Onoare a Europei”, au pregătit pentru Revelionul Integrării două focuri de artificii şi 200 de litri de vin fiert cu portocale, după modelul ţărilor europene. Manifestările dedicate integrării României în Uniunea Europeană vor avea loc în centrul oraşului şi vor include, pe lângă partea oficială, un spectacol de muzică populară.

„La miezul nopţii vom avea un prim foc de artificii, care va marca trecerea în Noul An. Apoi, după o oră, este programat un nou joc de artificii care va desena, pe cer, drapelul Uniunii Europene”, a spus primarul Iosif Blaga.

În municipiul Brad, autorităţile au pregătit, pentru al treilea an consecutiv, un Revelion în aer liber, în faţa Primăriei. Pe scenă vor urca o trupă din Norvegia şi câteva formaţii din ţară şi locale. Participanţii la Revelion se vor putea bucura de vin fiert, de un impresionant foc de artificii şi de un spectacol de lumini. „Oamenii din Brad vor fi marii câştigători şi îmi doresc ca integrarea să ne aducă, tuturor, numai bine”, spunea primarul Florin Cazacu.

Manifestări dedicate integrării României în UE vor avea loc şi în municipiul Petroşani, unde autorităţile vor organiza un Revelion în faţa clădirii Primăriei. Pe scenă vor concerta mai multe trupe, vor fi oferite o sută de sticle de şampanie, iar la miezul nopţii vor fi focuri de artificii, a declarat viceprimarul Tiberiu Iacob Ridzi, care va sărbători intrarea în Noul An alături de soţia sa, Monica, singurul europarlamentar din judeţul Hunedoara.

Mihai Stan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor