Exchange mai face o victimă

27Comentarii
Exchange mai face o victimă
ORADEA – Casa de schimb valutar – Exchange – mai face o victimă. Doi fraţi – Szabo Sandor şi Iosif – doreau să schimbe, azi, 6.000 de euro, pentru a-şi cumpăra o maşină.

Au ales să schimbe banii la Exchange, de pe strada Republicii, pentru că li se păreau un curs mai favorabil. Au luat cu ei şi un martor, pe Gheorghe Buta.

 

Victimele neatenţiei

 

Ceea ce nu prea ştiua cei trei, nefiind obişnuiţi cu schimburile valutare, era faptul că  Exchange practica două cursuri la cumpărarea de valută: pentru cecuri şi pentru valută propiu zisă. „I-am arătat fetei cei şase mii de euro şi i-am spus că vreau să-i schimb, întrebând cât primesc pentru ei. Mi-a spus că mi-i cumpără cu 3,13 lei şi vor primi circa 187 de milioane de lei vechi”, spune Gheorghe Buta. Omul crezând că toată lumea este cinstită şi de bună cuviinţă a semnat chitanţa pe care fata i-a pus-o în faţă. După ce a semnat a dat să numere banii, dar erau mai puţin cu circa 20.000 de milioane de lei vechi (2.000 de lei).

Degeaba s-a uitat omul apoi pe chitanţă, unde era trecut cursul de 2,75 lei la un euro. Degeaba a strigat în stânga şi-n dreapta. „Nu se poate aşa ceva. Nu se poate să fure în asemenea hal. O să vin aici cu o pancardă să spun la toată lumea să nu mai schimbe aici”, reclama omul.

Femeia de la casa de schimb valutar nici n-a vrut să mai discute. Iniţial Buta n-a vrut să ridice banii, spunând că nu aşa a fost înţelegerea, dar a fost sfătuit (prin telefon) în cele din urmă să-i ia, şi să nu facă prea mult scandal pentru că nu se ştie niciodată … 

Cristiana Bigan, şefa OJPC Bihor, ne-a precizat că omul poate depune reclamaţie la OJPC. „De cele mai multe ori oamenii semnează fără să se uite la ce semnează şi mulţi dintre ei o păţesc. Omul poate depune plângere la OJPC şi vom putea vedea dacă este într-adevăr aşa, de pe înregistrarea din casa de schimb valutar”, a subliniat Cristiana Bigan.

Dan Birta27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor