Excluşi din comisia pentru teze

Excluşi din comisia pentru teze
ORADEA – Ministerul Educaţiei a analizat rezultatele obţinute de elevii claselor a VII-a şi a VIII-a la tezele cu subiect unic, iar în urma acestui proces au fost sancţionaţi, la nivel naţional, un număr de 134 de profesori corectori şi 48 de asistenţi din comisiile tezelor.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor nici profesorii bihoreni nu au scăpat de sancţiuni.

„Comisia judeţeană pentru organizarea tezelor cu subiect unic a decis să excludă doi profesori evaluatori şi doi asistenţi pentru sesiunile următoare ale tezelor cu subiect unic”, susţine Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor. Profesorii nu mai au voie să participe la activitatea de evaluare pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani pentru diferite nereguli. Evaluatorii au fost eliminaţi după ce au fost descoperite diferenţe mai mari de două puncte între notele acordate şi cele acordate la reanalizare. Profesorii asistenţi au fost excluşi pentru nerespectarea prevederilor din metodologie privind asigurarea corectitudinii derulării tezelor, favorizarea copiatului sau nesupravegherea elevilor în timpul tezelor.

Evaluatori şcoliţi

Pentru a creşte competenţa profesorilor evaluatori Ministerul educaţiei a lansat „Programul naţional vizând dezvoltarea competenţelor de evaluare ale profesorilor din învăţământul preuniversitar de stat”. În cadrul acestuia se vor pregăti formatori care se vor ocupa de instruirea evaluatorilor la examenele naţionale, prin intermediul Caselor Corpului Didactic.

La programul de pregătire al formatorilor pot participa cadre didactice calificate cu studii superioare de lungă durată cu specializările corespunzătoare disciplinelor la care se susţin tezele, cu o vechime de minim şase ani în învăţămînt şi cel puţin gradul didactic II. Mai multe informaţii despre program se pot găsi la IŞJ Bihor sau la CCD Bihor pe strada M. Eminescu nr 12.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !