Excursie de Ziua Mondială a Apei

Excursie de Ziua Mondială a Apei
GIRISU DE CRIS – 44 de elevi din clasele a IV-a de la Şcoala „Decebal” din Oradea, îndrumati de cadrele didactice Emilia Huza, Maria Kor, Schiszer Katalin şi Violeta Bobotan, au participat ieri la o excursie în Girisu de Cris, pentru marcarea în natură a Zilei Mondiale a Apei.

Ieşirea a fost organizată cu sprijinul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor şi a Direcţiei Apelor Crisuri, care au prelevat probe de apa pentru efectuarea analizelor fizico – chimice şi biologice şi le-au explicat elevilor modul şi scopul acestora.

Concurs şi experimente

Copiii au aflat care este semnificaia Zilei Mondiale a Apei şi importanta CrisuluiRepede pentru comuna Girisu de Cris, dintr-o prezentare făcută de Nicolae Rugea, inspector de mediu la Primăria Girisu de Cris.

În colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII din Girisu de Cris, reprezentată de profesoarele Adriana Negruţ şi Alina Şuşman, elevii s-au întrecut într-un concurs pe tema folosirii raţionale a apei şi au efectuat experimente privind stările de agregare a apei.

La final, copiii ambelor şcoli au realizat o acţiune amplă de colectare selectivă a deşeurilor din localitate. Pentru munca depusă, toţi elevii au fost răsplatiti cu sucuri.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !