Exemplul CF Liberty Salonta

Exemplul CF Liberty Salonta
Problemele care macina FC Bihor nu ne dau voie sa ignoram ascensiunea clubului patronat de Marius Vizer. Desi multi cunoscatori ai fotbalului i-au cântat prohodul dupa ce Vizer a achizitionat FC Sopron, iar presedintele Gigi Alexandrescu s-a retras, cei ramasi pe baricade au reusit o treaba excelenta.

Dupa sapte etape Liberty este pe locul doi, la egalitate cu liderul Gaz Metan Medias. Cu bani extrem de putini, a fost completat lotul cu jucatori fara nume si tineri dornici de afirmare din propriul centru, alaturi de un antrenor muncitor si bun tactician, care este Adrian Vasâi. Se naste inevitabil o comparatie între FC Bihor si Liberty.

Nume precum Marincean, Bucur, Zoicas, Coca, Ianc, Tegzes nu au rezonanta unor Lazar, Gado, Ciobanu, Mihut, Miculescu sau Lungan. În timp ce echipa finantata de CL si CJ toaca anual circa un milion de euro, gruparea salontana cheltuieste de cinci ori mai putin. Contractele la FCB sunt între 8.000 si 21.600 euro anual, iar la Salonta între 600 si 6.000 euro anual.

Inclusiv antrenorul principal de la FC Bihor a avut un contract dublu decât cel al lui Vasâi, comparabil cu cel al secunzilor lui Artimon. Semn ca banii nu sunt totul la un club, daca aspectul financiar nu este dublat de munca si profesionalism.

Teodor Biris