Exerciţiu de salvare

Exerciţiu de salvare
20 de speologi salvatori Corsa, 12 membri ai Serviciului Local Salvamont Suncuius, un medic si doi asistenti de la Ambulanta Alesd au luat parte sâmbata la un exercitiu de salvare.

Organizat de Corpul Român Salvaspeo Corsa în Pestera Vadu Crisului, exercitiul a presupus evacuarea de la circa 800 de metri a unei victime. Evacuarea din cavitate a fost realizata de speologii salvatori Corsa, iar la exterior victima a fost preluata de membrii serviciului local Salvamont Suncuius si transportata de-a lungul defileului Crisului Repede pe circa doi kilometri, de unde a fost preluata de Ambulanta din Alesd.

„Este prima actiune de acest gen în care sunt implicate servicii Salvaspeo, Salvamont si Ambulanta, care conlucreaza împreuna pentru salvarea unei persoane. De fapt, este mersul firesc al lucrurilor, si asa ar trebui sa fie organizata fiecare interventie de acest gen. Fiecare serviciu implicat are specializarea proprie si actioneaza în domeniul pentru care este pregatit”, a precizat Ionut Latcu, presedintele Corsa.

Simona Drimbau