Exercițiu militar de amploare în România, Ungaria și Bulgaria. Participă aproximativ 8.000 de militari

De Raoul Jurchela
Exercițiu militar de amploare în România, Ungaria și Bulgaria. Participă aproximativ 8.000 de militari
© foto: arhiva
Exercițiu militar de amploare, în iunie, pe teritoriile României, Ungariei și Bulgariei. Aproximativ 8.000 de militari din șase țări vor exersa mobilizarea pentru apărare împotriva oricărei agresiuni și în special mobilizarea rapidă și concentrarea forțelor în timp scurt oriunde în Europa.

Exercițiul militar multinațional se numește Saber Guardian 2019 și se va desfășura în perioada 3-24 iunie în România, Ungaria și Bulgaria. La conducere se află Forțele Terestre ale Statelor Unite ale Americii din Europa și Statul Major al Forțelor Terestre ale Armatei României.

„SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa. Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical. Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 de militari vor reprezenta Armata României”, transmit reprezentanții Statului Major al Forțelor Terestre ale Armatei României.

Exercițiile planificate pe teritoriul României se vor desfășura în principal în poligoanele din Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Bordușani. Saber Guardian se organizează anual încă din 2013 și este găzduit prin rotație de Bulgaria, România și Ucraina. Din 2017 „Saber Guardian” a devenit un exercițiu bienal și a fost inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !