Exercitiu spectaculos de urgenta

De Otilia Șandor
Exercitiu spectaculos de urgenta
Sirenele maşinilor de urgenţă spre Baile Felix au anunţat o intervenţie în forţă.

Necunoscătorii au avut poate motive de îngrijorare joi spre seară când au auzit sirenele multor echipaje de urgenţă (ale pompierilor militari şi SMURD, ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, poliţiei, jandarmilor şi ale Serviciului Salvamont) şi le-au văzut gonind spre Băile Felix.

Planul roşu

În fapt, a fost vorba de un exerciţiu cu totul special, o demonstraţie executată impecabil de forţele de urgenţă de la Oradea în faţa mai multor sute de oameni prezenţi la a patra ediţie a conferinţei naţionale “Search and rescue 2012”, la Băile Felix. Practic s-a simulat aplicarea Planului roşu de intervenţie în Bihor, pentru a se observa capacitatea de răspuns a echipajelor de intervenţie, realizarea fluxului informaţional – decizional cu structurile care asigură funcţii de sprijin în cazul unui asemenea eveniment,

Urgentiştii noştri au simulat intervenţia la un accident rutier cu implicarea unui microbuz şcolar şi o cisternă care transporta clor.

Ajunşi la locul “solicitării”, urgentiţtii au organizat un punct de comandă mobil de unde se coordonează acţiunile tuturor structurilor participante. Personalul de intervenţie, echipat la fel ca la o intervenţie majoră a marcat perimetrul de siguranţă, a oprit scurgerile de clor, a evacuat apoi cele 20 de victime în punctul de triaj.

De reţinut că demonstraţia “din teren” a fost monitorizată de câşiva observatori din străinătate, care au evaluat modul de desfăşurare a operaţiunilor de salvare.

Cei de faţă au conchis şi de această dată că instituţiile bihorene implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă implicate ar colabora foarte bine şi într-o astfel de situaţie reală.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !