Exhumări în prelungiri

Până luni mai pot fi depuse cereri pentru exhumări din fostul Cimitir Olosig.. Întrucât a fost identificat un număr mare de morminte în zonăa fost prelungit termenul pentru procedura de transfer în Cimitirul Rulikowski, de la 30 iunie la 20 iulie.

Până acum s-au depus doar 10 cereri de exhumare, dintre care trei soluţionate. Cererile se depun la magazinul de pompe funebre al RAPAS, de pe strada Primăriei nr. 34, de luni până vineri, între orele 8:00 – 19:00, sâmbăta între 8:00 şi 15:00 şi duminica de la 8:00 la 12:00. 

Procedura constă în identificarea decedatului (nume, anul înrmormântării), a locului (parcelă, rând, loc),  exhumarea (desfacerea mormântului, colectarea osemintelor), aşezarea într-un sicriu de dimensiuni reduse, transportul la cimitirul Rulikowski, salubrizarea locului de veci şi înhumarea în noul loc.

Municipalitatea a preluat de la Episcopia Romano Catolică Oradea în folosinţă gratuită pe 15 ani, o parcelă de 10.448 mp, de lângă Parcul Liniştii, pentru extinderea spaţiului verde. Terenul a fost salubrizat şi va fi amenajat după exhumarea celor 200 de locuri de veci indentificate de RAPAS în zonă.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !