Există clădiri cu risc seismic!

Există clădiri cu risc seismic!
CARANSEBEŞ – Miercuri, 20 decembrie 2006, a expirat termenul până la care locuitorii municipiului au putut depune cereri la primărie, în baza cărora solicită expertiza imobilului cu privire la riscul seismic pe care acesta îl prezintă.

Până acum au fost deja depuse peste o sută de cereri, marea lor majoritate fiind întocmite de cetăţeni care locuiesc în zonele Cazărmii, Racoviţei sau Ţarinei, în blocuri construite anterior anului 1978.

Termen prelungit

Deşi în anunţul către locatari s-a specificat un termen limită, 20 decembrie a.c., caransebeşenii care nu au depus cereri dar locuiesc în clădiri cu risc de prăbuşire în caz de cutremur o mai pot face şi în zilele următoare. În baza situaţiei întocmite de Serviciul de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul primăriei vor putea fi accesate fondurile de expertizare tehnică, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 14/2006, aprobată prin Legea nr. 128/12.05.2006.

Ce trebuie să comunice, în aceste cereri, cetăţenii din municipiu care încă nu au făcut-o? În primul rând, dacă imobilul în care locuiesc este construit înainte de anul 1978. Această informaţie este foarte importantă, deoarece la construcţiile începute înainte de cutremurul din 1977 nu au fost luate măsurile necesare de precauţie în cazul unui cutremur de mare intensitate.

După dezastrul din 1977, s-au folosit noi tehnici, care au ţinut cont de eventualitatea producerii unui seism major. Pe lângă aceasta, cetăţenii trebuie să comunice dacă sunt probleme de structură şi rezistenţă în locuinţă: dacă există fisuri şi crăpături în ziduri, dislocări în planşee, înclinări ale pereţilor, etc.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase