Exmatriculează violenţa din liceele orădene

8Comentarii
Exmatriculează violenţa din liceele orădene
ORADEA – Clasa a X-a E de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea a avut ieri o oră de dirigenţie inedită, la catedră perindându-se agenţii Florian Capriş şi Darius Demeter de la Poliţia de Proximitate.  Eminescu 23.05.2007

„Continuăm atenţionarea elevilor privind furturile din cadrul unităţilor de învăţământ, în speţă furturile de telefoane mobile. Discutăm în special despre infracţiunile comise cu violenţă, tâlhăriile, dar şi despre alte acte de violenţă”, precizează agentul şef Florian Capriş.

„În primul semestru, în zona şcolilor au fost înregistrate trei tâlhării similare, cu smulgerea telefonului mobil şi ameninţarea elevilor”, adaugă agentul şef Darius Deme.

„Elevii nu prea ştiu că poliţistul de proximitate îi pot ajuta în prevenirea unor evenimente neplăcute.  Unii liceeni frecventează ocazional discoteci sau concerte prelungite până noaptea târziu şi e bine să cunoască la ce se pot expune şi la cine pot apela pentru protecţie”, crede diriginta Maria Dobre.

Poliţiştii i-au mai sfătuit pe elevi să nu poarte la vedere telefoanele sau bijuteriile şi să-şi aleagă cu grijă prietenii.

„Sunt utile întâlnirile cu poliţiştii care ne arată un drum bun de urmat în viaţă, făcându-ne sugestii foarte folositoare. Păcat că în unele cazuri recomandările nu sunt transformate în fapte de cei care le ascultă”, spune Bogdan Baciu din clasa a X-a E.

„Nu toţi tinerii ştiu să se ferească de infractori. Ar fi bine dacă ne-am întâlni mai des cu poliţiştii pentru că avem ce învăţa”, crede şi colega Teodora Sotoc.

 

Şi la „Brâncuşi”

Agenţii Florian Capriş şi Darius Deme au discutat ieri şi cu elevii claselor a IX-a C şi a X-a C de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi din Oradea, despre prevenirea furturilor şi tâlhăriilor. Activităţile derulate în licee de poliţiştii de proximitate fac parte din programele naţionale „Siguranţa ta contează” şi „Să exmatriculăm violenţa din şcoli”.

Cristian Horgos

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor