Expediții pe valea Iadului de Ziua Mondială a Mediului

De Simona Drimbău
Expediții în natură
Expediții în natură - © FOTO: FAN
Administrația Bazinală de Apă Crișuri, alături de ecologiștii de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, au luat parte la o tabără aplicativă pe valea Iadului, prilejuită de Ziua Mondială a Mediului.

Aflați în tabăra aplicativă pe valea Iadului, de Ziua Mediului, elevii din ciclul primar al Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au avut oportunitatea să asiste la o demonstrație oferită de hidrologii ABA Crișuri. În cadrul acțiunii, elevii au învățat atât despre componentele unei moriști hidrometrice cât și despre etapele necesare pentru determinarea vitezei și a debitului apei. Totodată, micii ecologiști au discutat teme importante precum: interpretarea avertizărilor hidrologice, măsuri pentru prevenirea poluării apelor și rolul decisiv pe care îl are pădurea în atenuarea viiturilor și torenților.

„Pentru elevi este foarte important ca noțiunile pe care ei le învață la școală să își găsească cât mai ușor aplicativitate în viața de zi cu zi. De exemplu, această experiență i-a ajutat să facă diferența între viteza apei și debitul apei, noțiuni care până în prezent pentru ei erau mai greu de înțeles”, a explicat profesor învățător Anamaria Țirban.

Ecologiștii au efectuat și mici expediții în natură, având ca temă „Ape curate pentru aer curat”.

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită pe 5 iunie 2019, este găzduită în acest an de China, iar tema este „Beat Air Pollution”. Potrivit raportului Agenției Europene de Mediu (AEM) privind calitatea aerului din Europa, acesta arăta, pentru anul 2018, că majoritatea cetățenilor europeni care trăiesc în zonele urbane continuă să fie afectați de nivelul de poluare care depășește recomandările OMS.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !