Experienţe de neuitat cu italieni

De Crina Dobocan
1Comentariu
Tabără de vis pentru copii
Tabără de vis pentru copii
Câţiva voluntari veniţi din Rimini pentru Caritas Eparhial le-au oferit copiilor din Bihor câteva zile de neuitat.

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat o tabără de vară la Holod pentru copiii care frecventează Centrul de Zin din Oradea şi din Ioaniş. Pentru ca micuţii să aibă o tabără de vis, coordonatorii celor două centre, voluntarii orădeni, precum şi câţiva voluntari italieni, au organizat o gamă variată de activităţi.

Copiii au avut parte de activităţi educative şi distractive (jocuri de interior şi în aer liber, lecţii biblice, picturi pe faţă, întâlnire cu clovnii, mini-discotecă, drumeţii, activităţi de creaţie etc.). În tabăra de la Holod, copiii au învăţat să lucreze în echipă şi să socializeze. Totodată, organizatorii le-au propus jocuri menite să le dezvolte creativitatea şi imaginaţia.

Pe de altă parte, organizatorii taberei au încercat să-i înveţe pe copii să-şi gestioneze timpul, să găsească sens în orice lucru şi întâmplare şi le-au propus modalităţi de a petrece timpul liber, evitând comunicarea virtuală.

,,Am reuşit să-i învăţăm pe copii cum să-şi folosească timpul într-un mod util şi plăcut, fără a-l pierde comunicând virtual ore nesfârşite în faţa computerului sau a telefonului. I-am învăţat ce înseamnă să trăieşti alături de prieteni adevăraţi, să se bucure din plin de anii copilăriei şi de zilele minunate ale vacanţei de vară’’, a spus Alessandra Crovasce, inima acestei tabere.

Exemple pentru alţii

Copiii au spus că în tabără au învăţat ce înseamnă prietenia, dar şi să socializeze.

,,Pentru mine această experienţă a fost un bun prilej de a cunoaşte oameni noi, de a relaţiona şi de a schimba impresii cu voluntarii veniţi din Italia. În această tabără am învăţat o mulţime de lucruri: să ne adaptăm diferitelor situaţii, să ne organizăm mai bine, să încercăm să ne implicăm mai mult în a oferi bucurii altora. Dar mai ales, ne-am făcut prieteni şi am învăţat cum să petrecem timp plăcut împreună’’, a mărturisit Andrada Bernadet.

Pe Andreea Ciuciu, tabăra a ajutat-o să fie mai calmă şi să fie un exemplu mai bun pentru alţii, în special pentru copii.

,,Am învăţat că exemplul este cel mai important şi că oamenii vor imita întotdeauna ce faci, nu ce spui. În această tabără m-am descoperit pe mine, într-un fel. Mi-am dat seama că pe viitor mi-ar plăcea să-mi aleg o meserie în care să pot să fiu exemplu pentru copii, să îi ajut şi să mă implic în dezvoltarea acestora. Experienţa cu tinerii voluntari din Italia m-a făcut să descopăr câteva dintre obiceiurile lor şi să mă bucur că acest schimb de exeperienţe a fost favorabil’’, a mai spus Andreea Ciuciu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor