Experimente pe zidurile parcului

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
3Comentarii
Ziduri fără o soluţie finală
Ziduri fără o soluţie finală
Intrările zidite din Parcul Linistii continuă să sufere transformări.

În luna mai, stâlpii înalţi de 1,5 metri fuseseră goliţi de modelul cu care muncitorii îi îmbrăcaseră anterior. După ce firma Selina a ornamentat stâlpii, edilii au cerut să fie dat jos placajul din faianţă în formă de arc de cerc, pentru că acesta nu ar corespunde cerinţelor arhitecturale! Astfel se face că şi azi aceşti stâlpi au rămas acoperiţi doar cu mortar.

Spărgea, curăţa şi poliza

Sunt însă şi alte transformări, de dată recentă. Miercuri, un muncitor dădea o nouă formă construcţiilor în formă de semicerc de la intrarea în parc. Spărgea, curăţa şi poliza. Cornişele în două ape de pe ziduri erau sparte şi, ne spunea muncitorul, urmau să fie înlocuite cu o altă formă – o pantă de 4-6 centimetri, în funcţie de înălţimea zidurilor şi a stâlpilor. De asemenea, nici plăcile de pe stâlpii de 1,5 metri nu sunt sortite să rămână.

Directorul tehnic al Primăriei Oradea, Mircea Ghitea, spune că nu există încă o soluţie finală pentru acele ziduri ornamentale. „N-am stabilit cum va arăta. Am stabilit cum nu va arăta. Nu va arăta aşa cum e acum. O să stabilim o soluţie în zilele viitoare”, declară Ghitea.

Probabil că estetica finală a acestor ziduri ornamentale va fi găsită într-un final mergând tot pe-ncercate. Proiectul iniţial cerea ca zidurile şi stâlpii de la intrări să fie placaţi în lateral cu cărămidă arsă şi vor fi acoperiţi cu marmură (alb-maronie, pe ziduri; alb – verzuie, pe stâlpi), dispusă în formă de cornişă.

Ziduri ornamentate in parcul Linistii3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor