Experimentul Sînmartin, elevii vor primi o masă caldă în fiecare zi

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
7Comentarii
Experimentul Sînmartin, elevii vor primi o masă caldă în fiecare zi
Peste 1000 de elevi de la Şcoala Sînmartin vor primi în acest an şcolar o masă caldă.

Se întâmplă în cadrul unui proiect-pilot, în urma căruia comuna Sînmartin ar putea da exemple de bune practici. Printr-o ordonanţă de urgenţă privind aprobarea Programului naţional de acordare a unei mese calde pentru preşcolari şi pentru elevii din învătământul preuniversitar de stat, comuna Sînmartin alături alte 49 de localităţi fac parte din eşantionul constituit la nivel naţional unde se încearcă înlocuirea cornului şi al laptelui cu o masă caldă. „Începând din anul şcolar 2016-2017, în perioada activităţii didactice, elevilor din învăţământul preuniversitar de stat li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar”, se arată în proiect.

Dacă proiectul va fi unul de succes, acesta va fi multiplicat la nivel naţional. Scopul este de a asigura accesul egal la educaţie pentru toţi copiii, dar şi de a preveni şi combate abandonul şcolar. Elevii care din considerente medicale, culturale, religioase nu pot beneficia de pachetul alimentar/masă caldă, vor beneficia de produse alimentare adecvate. Suma alocată mesei unui copil nu poate depăşi 7 lei. De implementarea proiectului pilot la Sînmartin se va ocupa o comisie formată din: inspectorul general şcolar, prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul din Sînmartin, dar şi directorii Protecţiei Consumatorilor, ai Direcţiei de Sănătate Publică, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi a Finanţelor Bihor. La nivel naţional sunt cuprinşi în proiect 29.000 copii.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor