Expert în grafologie Călin Ban> „Scrisul nu minte!”

Expert în grafologie Călin Ban> „Scrisul nu minte!”
Miercuri, 9 noiembrie, la Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita, la iniţiativa doamnei profesoare Ursan Rodica si cu sprijinul d-lui dir.adj. Bogdan Pop, s-a încheiat un parteneriat în scopul dezvoltării personale și orientării profesionale, cu expertul în grafologie, d-l Ban Călin.

Dânsul a mărturisit că a fost profund marcat de „efervescenţa” pe care a simţit-o când a vizionat flashmobul realizat de noi şi că este deosebit de încântat şi emoţionat să ne cunoască. Expertul a început prin definirea grafologiei, care se ocupă cu interpretarea scrisului din punct de vedere caligrafic, sugerând anumite însuşiri ale scriitorului, precum şi elemente de orientare profesională, compatibilitate în cuplu şi chiar boli de care suferă acesta. „Pentru mine”, declară el, „grafologia înseamnă o nouă provocare de fiecare dată, deoarece nu există doi oameni pe Pământ care să aibă un scris identic.”.

A urmat o activitate interactivă, şi am descoperit că suntem, într-adevăr, pricepuţi în ale grafologiei, deşi unii dintre noi nici nu auziserăm de această ştiinţă. Am descoperit, prin alegerea unor variante de răspuns, scriitorul mai extrovertit, mai demn de încredere, mai mândru, mai temător, mai potrivit pentru o anumită meserie şi altele. Spre bucuria noastră, dar dezamăgirea domnilor profesori de limba română, grafologul ne-a pus în vedere că nu există noţiunea de „scris urât” sau „scris frumos”, pentru că fiecare scris ascunde atât calităţi, cât şi defecte ale scriitorului.

Călin a continuat prin a ne prezenta elemente teoretice ale grafologiei, dintre care am reţinut aspecte foarte interesante, cum ar fi că, prin exerciţiu, scrisul mâinii stângi ar deveni identic cu cel al mâinii drepte, deoarece mâna este doar un instrument pe care creierul îl foloseşte ca să aştearnă scrisul pe hârtie. Am descoperit, de asemenea, că orientarea în pagină şi înclinaţia literelor spun multe despre viziunea noastră, dar şi despre problemele comportamentale. Finalul cursului a fost apreciat de către elevi ca fiind cel mai interesant. Grafologul ne-a prezentat scrisul unor celebrităţi precum Beyonce, Lady Gaga, Angelina Jolie, Kate Middleton, prinţul William, regina Elisabeta şi familia Obama, deducând caracteristici ale acestora. Ni s-a demonstrat astfel că grafologia nu este influenţată de relaţia grafologului cu scriitorul.

Înainte de încheiere, Ban Călin a recunoscut cu părere de rău că grafologia nu este prea cunoscută şi apreciată la noi, cum este în ţările francofone sau în Israel. În Israel, de exemplu, majoritatea căsătoriilor trec mai întâi prin mâinile unui grafolog, care să le dezvăluie compatibilitatea. Expertul ne-a permis să răsfoim cărţile din care studiază şi ne-a atras atenţia asupra unui lucru important, principiu fundamental al ştiinţei în care este specializat: „Scrisul NU minte!”.

Iulia Braia



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !