Experţii se pregătesc in joacă

Experţii se pregătesc in joacă
ORADEA - Nu mai puţin de 16 grupe de elevi de la Colegiului Economic „Partenie Cosma” şi-au prezentat miercuri activitatea, în cadrul celei de-a doua ediţii a târgului firmelor de exerciţiu. Video

La activitate au participat elevii claselor XI şi XII, coordonaţi de profesorii de ştiinţe economice. Firmele de exerciţiu au fost create în urma orelor de laborator şi sunt considerate o metodă modernă de instruire. Fiecare clasă a participat cu câte două firme.

Cea de-a doua ediţie a târgului a adus în faţa sutelor de elevi firme de construcţii, agenţii de turism, hoteluri virtuale şi multe altele. „Obiectul nostru de activitate este comercializarea vopselelor. F.E. Eco Paint a fost înfiinţată în 2004, iar noi am preluat-o anul trecut. Noi îi cunoşteam pe cei ce aveau firma asta înainte şi ne-au mai ajutat şi ei. Când înfiinţezi o firmă, e mai greu decât atunci când o preiei”, spune Monica Lazău, elevă în clasa a XII-a B.

 

Buni antreprenori

Firmele de exerciţiu sunt un bun prilej pentru ca elevii să înveţe cum se administrează o afacere. „Aceste firme ne învaţă cum să devenim buni antreprenori şi să ne punem calităţile în valoare. A noastră se cheamă Exotic Travel şi organizăm excursii în întreaga lume. Ideea ne-a dat-o profesoara care ne coordonează, Corina Popa. Noi am făcut cataloage, pliante, cărţi de vizită, oferte, exact ca la o agenţie adevărată”, explică Delia Iuoni, secretară la Exotic Travel. Firmele de exerciţiu operează cu bani virtual şi trebuie să încheie cât mai multe tranzacţii cu alte firme din ţară şi din străinătate. „Târgul acesta şi firmele de exerciţiu ne ajută mult pentru că ne putem pune cunoştinţele în practică şi să ne dezvoltăm activitatea”, spune Doris Haşegan, din partea firmei de papetărie şi birotică Global.

Toate firmele vor fi prezente la Târgul naţional din Timişoara, iar patru vor participa în noiembrie la târgul din Bratislava.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase