Expertizele medico-legale în caz de malprasix

2Comentarii
Expertizele medico-legale în caz de malprasix
Persoana sau, după caz, reprezentantul legal al acesteia, care se consideră victima unui act de malpraxis săvârșit în exercitarea unei activități de prevenție, diagnostic și tratament ori succesorii persoanei decedate în urma unui caz de malpraxis se pot adresa pe de-o parte Comisiei de monitorizare și competență profesională pentru cazurile de malpraxis constituită la nivelul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București, iar pe de altă parte se pot adresa organelor de cercetare penală competente.

În faza de urmărire penală este nevoie de efectuarea unei expertize medico-legale în vederea stabilirii existenței unei culpe medicale. Acestă expertiză se va efectua în cadrul Serviciilor de medicină legală județene. În cazul în care victima malpraxisului medical dorește să conteste concluziile Raportului de expertiză, se poate solicita efectuarea unei noi expertize. Noua expertiză medico-legală se va efectua de către Comisia de avizare si control a actelor medico-legale din cadrul institutelor de medicină legală din centrele universitare, care va elabora un nou raport pe baza constatărilor directe ale comisiei și pe baza materialului necesar din dosarul cauzei.

În cazul în care victima malpraxisului medical consideră că se impune contestarea noii expertize se poate adresa Institutul National de Medicina Legală “Mina Minovici” București în cadrul căruia funcționează Comisia superioară medico-legală. Aceasta verifică și avizează, din punct de vedere științific, la cererea organelor în drept, concluziile expertizelor medico-legale efectuate și se pronunță asupra eventualelor concluzii contradictorii dintre acestea, cu mențiunea că nu se va întocmi un nou raport de expertiză.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor