Expira aparatele radiologice

Expira aparatele radiologice
Doua aparate vechi nu mai pot fi folosite din 1 ianuarie 2006 fiindca contravin UE. Pâna în noiembrie, toate unitatile sanitare trebuiau sa îsi reabiliteze sau sa-si schimbe aparatele radiologice vechi si uzate, care nu corespund normelor internationale impuse de UE.

În Spitalul Judetean exista doua aparate vechi de peste 30 de ani, care ar trebui schimbate, dar nu sunt bani. Directorul administrativ, Marcel Maghiar, ne-a spus ca cele doua aparate sunt în Policlinica nr. 1, din centrul orasului, si în cladirea Stationarului II.

E mai scumpa cârpeala

Economistul Maghiar ne-a informat ca în vara a semnat un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Bihor, prin care urmau sa se aloce 2 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea unui singur aparat de radiologie din Spitalul Judetean. Cu toate ca banii au existat, nu s-a gasit nici o firma de profil care sa repare aparatele vechi. Între timp, Spitalul Judetean a primit un aparat mai nou de la Spitalul de Recuperare din Baile Felix.

Cele doua aparate vechi, tip Eltex 400, din Policlinica 1 si Stationar II, nu au fost însa nici reparate si nici înlocuite. „Am ramas descoperiti cu cele doua aparate vechi, desi – potrivit ultimelor ordine – acestea ar trebui schimbate sau reparate pâna cel târziu în 31 decembrie 2005”, a spus directorul Maghiar, care a precizat ca acum e mult mai scump sa repari un aparat de radiologie vechi decât sa cumperi altul nou.

Otilia Sandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !