Expiră contractele la Filarmonică

Todor Alebert
Todor Alebert
Acestea ar putea fi reînnoite după 31 august, în funcţie de opţiuni.

O parte dintre angajaţii Filarmonicii de Stat Oradea mai are aproximativ o săptămână timp de gândire pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte prelungirea contactelor de muncă cu instituţia. „Avem oameni angajaţi pe perioadă determinată cărora le expiră contractul pe 31 august. Le-am cerut să spună dacă vor sau nu să-şi reînnoiască angajamentele, fiindcă altfel trebuie să facem angajări. Trebuie să găsim înlocuitori pentru artistele aflate în concedii de maternitate”, spune Todor Albert, managerul Filarmonicii. Cei care optează pentru a rămâne în instituţie vor trebui să se adapteze la cerinţele noii conduceri. Todor Albert ştie că fiecare artist dispune de contactele necesare pentru a atrage cât mai multe spectacole în portofoliul instituţiei.

Unul pentru toţi

„Unii dintre oamenii noştri ştiu să se managerieze, dar dacă cineva lucrează într-o instituţie trebuie să fie membru al echipei, să producă la maxim. Dacă are posibilitatea să se afirme e un beneficiu pentru el şi o cinste pentru noi. Dar trebui să analizăm fiecare ce oferte de piaţă avem ca instituţie, fiindcă de-a lungul timpului fiecare a stabilit nişte puncte de legătură”, spune Todor Albert. Managerul spune că spre exemplu, Leontin Ciucur, la o simplă căutare pe internet a descoperit o astfel de oportunitate pe site-ul Ministerului de Externe. Acolo s-au aflat informaţii despre o expoziţie internaţională din China unde vor participa 200 de ţări, eveniment pentru care Ministerul de Externe caută artişti care să promoveze imaginea României. A doua zi am şi luat legătura cu organizatorii, am trimis materialul promoţional, iar de aici depinde de ei dacă ne selecţionează sau nu. Asta am cerut omenilor. Să punem toate oportunităţile cap la cap. Să terminăm cu „eu ştiu, dar nu spun”. Aş vrea să ştiu şi eu, de exemplu, dacă de Ziua Tricolorului, cineva s-a dus la primarul Bolojan să-i spună că şi noi am putea participa, fie şi gratuit, la acest eveniment, cu corul profesionist. Am fi putut da o altă ţinută evenimentului comparativ cu o solistă care abia se auzea peste fanfară”, spune Todor Albert.

Veronica Bursasiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !