Explozie de conjunctivite şi alergii

Deşi este perioada concediilor şi a vacanţelor, o parte dintre bihoreni îşi petrec timpul liber „colindând” cabinetele medicale. Cei care au dorit să se relaxeze în apa de la ştrand s-au ales cu diverse inflamaţii ale urechii sau ale ochilor, iar cei mai ghinionişti „au cules” şi ceva ciuperci.

Dacă Secţia ORL de la Staţionar II, dar şi cabinetele din incinta Policlinicii Mari, sunt asaltate zilnic de zeci de pacienţi care suferă de otită, din cauza contactului cu apa murdară de la ştranduri, nici Secţia de Oftalmologie nu duce lipsă de pacienţi. Potrivit afirmaţiilor dr. Liana Spineanu, şef Secţie Oftalmologie de la Staţionar II, zilnic se înregistrează aproximativ cinci cazuri de conjunctivită, care au apărut în urma unei bălăceli la ştrand.

„De obicei vine un membru de familie, apoi întreaga familie, deoarece această boală este foarte contagioasă. Cauza principală este într-adevăr apa murdară din bazine, care provoacă fel de fel de infecţii”, susţine dr. Spineanu.

Tratament

Astfel, cei care se trezesc peste noapte că au ochii umflaţi şi roşii sunt sfătuiţi să se prezinte la medicul specialist. „Mulţi dintre ei preferă să meargă direct la farmacie, fără un control prealabil al medicului specialist, dar trebuie să ştie că numai acesta îi poate prescrie tratamentul optim pentru vindecare”, adaugă dr. Spineanu.

În cazul în care conjunctivita nu este tratată corespunzător, aceasta poate dura mai bine de o lună şi atrage după sine complicaţii dintre cele mai neplăcute, care pot afecta însăşi vederea bolnavului.

Înţepături

O altă categorie de pacienţi care se prezintă la cabinetele oftalmologice sunt cei care au făcut alergii la înţepăturile de insecte. „Sunt multe persoane sensibile care reacţionează destul de dur la înţepăturile de insecte, şi în principal la cele de păianjeni. Vin la noi speriaţi şi cu ochii umflaţi”, conchide dr. Spineanu.

Şi echipajele de la Serviciul de Ambulanţă Bihor au trebuit să intervină miercuri în ajutorarea a trei bihoreni care au suferit alergii destul de puternice în urma unor înţepături de insecte. Din fericire, aceştia au fost salvaţi la timp.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !