Explozie într-un bloc din Hunedoara

1Comentariu
Explozie într-un bloc din Hunedoara
HUNEDOARA – Trei persoane au fost grav rănite şi 19 apartamente au fost distruse în urma unei deflagraţii care a avut loc, ieri dimineaţă, într-un bloc din municipiul Hunedoara. 

Explozia s-a produs în jurul orei 4:30 dimineaţa, la etajul întâi al unui bloc situat în Micro 6 din municipiul Hunedoara. Trei persoane, printre care şi o fetiţă de şase ani au fost transportate în stare gravă la Spitalul Judeţean din Deva. Deflagraţia, deosebit de puternică, a distrus alte 19 apartamente din bloc şi a spart geamurile unei şcoli aflate la circa 10 metri distanţă. Potrivit reprezentanţilor E.ON Gaz Distribuţie, în apartamentul unde a avut loc explozia au fost găsite un convector şi un boiler, ambele instalate ilegal.

Coşmarul de la ora patru
Explozia produsă azi dimineaţă la Hunedoara a lăsat pe drumuri 19 familii.
Pentru cele aproximativ 70 de persoane care se aflau în apartamente în mometul deflagraţiei, dimineaţa de ieri, le va rămâne în memorie ca un coşmar. „Am auzit o bubuitură puternică. Apoi a urmat un zgomot ciudat. Mobila de prin casă a luat-o razna. Am ieşit imediat afară din apartament şi am văzut-o pe vecina mea cu hainele în flăcări„, povesteşte Maria Lupuşor, una dintre vecine. Lui Vasile Uştiu nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat. „Toată agoniseala mea s-a dus pe apa sâmbetei. Suntem oameni săraci şi ne va fi greu de acum înainte. Sper ca autorităţile să ne ajute. Mai ales că vine iarna peste noi„, a spus Vasile. Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau, majoritatea persoanelor evacuate din blocul unde s-a produs explozia au preferat să se mute la rude sau prieteni până când se vor putea întoarce în locuinţe. “Cinci dintre cele 19 familii care locuiau pe scara unde s-a produs deflagraţia sunt cazate în internatul Colegiului Tehnic Matei Corvin din Hunedoara. Treizeci şi cinci de persoane s-au mutat acolo, restul au preferat să stea provizoriu în blocurile vecine”, a declarat, primarul Nicolae Schiau.

Structura de rezistenţă afectată
Specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii au constatat că structura de rezistenţă a fost afectată la două apartamente, în cel în care s-a produs deflagraţia şi în cel situat cu un etaj mai sus. Potrivit inspectorilor, structura blocului trebuie consolidată. Ieri, la amiază, se schimbau uşile şi geamurile celor 19 apartamente.

Tiberiu Stroia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor