Expoziţia „Atelier”, vernisată la Marghita

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Expoziţia „Atelier”, vernisată la Marghita
Sunt expuse peste 40 de lucrări ale pictorului Ovidiu Sălăgean la Casa de Cultură din Marghita.

Pictorul Ovidiu Sălăgean a vernisat expoziţia intitulată „Atelier” în galeria Phoenix din Marghita. Evenimentul a fost organizat de Casa de Cultură Marghita şi Centrul Judeţean de Consevare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Bihor, sub coordonarea artistului plastic Papp Gabor.

Ovidiu Sălăgean este unul din pictorii orădeni cei mai cunoscuţi, cadru didactic atât la Liceul de Arte cât şi o perioadă lector universitar în cadrul Facultăţii de Arte din Oradea. A studiat pictura la Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, din 1982 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

A participat la mai multe expoziţii şi saloane organizate de UAP, a avut multe expoziţii personale, atât în România cât şi în Ungaria sau Franţa, expoziţii de grup în Serbia, Germania şi Austria. Are lucrări de artă monumentală precum cea intitulată „Muzica” din Bucureşti, în Parcul Tei. A pictat biserici şi a restaurat decoraţiuni interioare din obiective istorice, are lucrări în Europa în colecţii personale.

Expoziţia „Atelier” cuprinde peste 40 de lucrări care aparţin unor perioade diferite de creaţie ale artistului. Tematica este diversă, dar cu precădere nonfigurativă, în tehnica acril şi ulei pe pânză.

Vernisarea a fost făcută de către asistent univ. dr. Anca Popescu, reprezentant al Centrului Judeţean de Consevare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Bihor. „Lucrările de certă valoare ale pictorului Ovidiu Sălăgean sunt o odă închinată sentimentelor umane cele mai profunde, sunt o descoperire şi o căutare continuă pe care artistul o face în universul plastic cu ajutorul liniei şi al culorii.

Foarte bun tehnician, stăpânind hotărât penelul, Ovidiu Sălăgean găseşte cele mai inspirate mijloace de a ne arăta sensibilitatea sufletului său. Este o bucurie să primim darul pe care domnia sa ni-l face nouă, iubitorilor de frumos”, spune Anca Popescu.

Expoziţia a fost vernisată în faţa unui public numeros, şi va fi deschisă toată luna februarie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !