Expoziţia de pasari a fost interzisă

Expoziţia de pasari a fost interzisă
„Nu pot sa cred!”, a exclamat joi, la ora 12:30, purtatorul de cuvânt al Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) Bihor, dr. Aurel Indrie, la aflarea vestii ca duminica, în Santul Cetatii, va avea loc Târgul national de pasari mici si animale.

Medicul s-a declarat consternat ca membrii Asociatiei de pasari si animale mici vor sa organizeze aceasta expozitie acum, în perioada de criza, când pericolul transmiterii gripei aviare de la pasari la om este foarte mare.


Dr. Indrie ne-a spus ca organizatorii nu i-au cerut avizul pentru organizarea acestui târg, dar si ca nu va permite desfasurarea lui duminica. „La mine trebuie sa ajunga actul, eu fac documentatia si trimit mai departe, pentru acordarea sau nu a avizului cerut. Nu am primit nimic si nici nu am fost înstiintat”, ne-a spus medicul veterinar.
El sustine ca o probabilitate mica este ca organizatorii sa fi obtinut în vreun fel de la Primarie avizul necesar, desi nu ar fi corect, fiindca DSV este institutia care avizeaza sau nu astfel de manifestari.

La interventia J.b.


O ora si jumatate mai târziu, inspectorii DSV Bihor au si anihilat o potentiala sursa de transmitere a gripei aviare. „Eu sunt la Marghita, dupa cum v-am spus, dar am sunat la Directie si am comunicat ce mi-ati spus. Directorul adjunct a pus mâna pe telefon, l-a sunat pe seful manifestarii si i-a transmis, la fel cum v-am spus si eu, ca DSV Bihor interzice în judet orice expozitie pe toata perioada carantinei de gripa aviara”, ne-a spus dr. Indrie.

„Si în vremuri calme, toti cei care doresc sa organizeze astfel de târguri au nevoie de la noi de un aviz veterinar. Acum, cu atât mai mult, cu cât e vorba de pericolul transmiterii gripei aviare de la pasari la om”, a adaugat medicul. Mai în gluma, mai în serios, doctorul a tinut sa mai declare ca ar fi interzis acest târg chiar daca ar fi solicitat ajutorul jandarmilor.

Otilia Sandor