Expoziţia fotoreporterilor bihoreni, la Debreţin

De Camelia Busu
Facultatea de Arte - Gala diplomelor 2018
Facultatea de Arte - Gala diplomelor 2018 - © FOTO: Camelia Bușu
Expoziţia vernisată în ianuarie la Oradea va fi deschisă timp de o lună şi la Debreţin.

La o jumătate de an de la vernisajul care a avut loc în Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural, expoziţia fotoreporterilor bihoreni ajunge la Debreţin. Organizată de Centrul Kölcsey din Debreţin și Asociația Internațională „Euro Foto Art”, ea va fi vernisată la sediul Centrul Kölcsey din orașul înfrățit cu Oradea.

Evenimentul va avea loc vineri, 12 iulie 2019, ora locală 18:00, la care vor participa mai mulți fotoreporteri din cele două județe vecine. Pe simeze vor fi expuse 72 de fotografii acceptate și premiate la ediția a III-a a concursului organizat de Asociația Internațională „Euro Foto Art” în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor.

La concurs s-au înscris 11 fotoreporteri din mass media online și tipărită din cele două județe vecine, cu colecții de câte 10 imagini fiecare, realizate anul trecut în județele Bihor și Hajdú-Bihar.

Fotografiile expuse au fost selecționate de un juriu format din criticul de artă dr. Ramona Novicov, artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației „Euro Foto Art” și Dinicu Braghină președintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti – filiala Bihor.

În urma punctajelor cumulate juriul a hotărât să acorde Cupa Fotoreporterilor Bihoreni fotoreporterului Szilagyi Lorand de la săptămânalul „Bihoreanul”, respectiv Cupa UZP Bihor fotoreporterului Remus Toderici de la ziarul „Crișana”.

În funcşie de punctaj şi de valoare profesională a lucrărilor acceptate în expoziție juriul a acordat cu şase plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” jurnaliştilor: Ovi D. Pop EFIAP – săptămânalul „Zi de Zi”, Demian Costel – Bihor Online „Bihon.ro”, Camelia Bușu – Cotidianul „Jurnal Bihorean”, Iovan Ciprian – cotidianul „Crișana”, Kovács Péter și Matey István – ambii de la ziarul „Hajdú-Bihari Napló”.

Momentele muzicale vor fi oferite de membrul formației „Duo Varadiensis” din Oradea, artistul Thurzó Sándor József, care va interpreta la violă mai multe piese din repertoriul internațional. Expoziția fotoreporterilor bihoreni va rămâne deschisă la Debreţin timp de o lună.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !