Expoziția Societății Fotografice din Japonia

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Lucrare din expozitie
Lucrare din expozitie - © FOTO: Ryuchi ISHIKAWA
Expoziţia „Privind spre granițe” va fi deschisă în perioada 2 iulie – 1 august, în Cetatea Oradea.

În Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural va fi vernisată o mouă expoziție de artă fotografică, în parteneriat cu Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. Sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” din Corp B, etaj I, din cadrul muzeului, vor găzdui expoziția Societății Fotografice din Japonia (PSJ), organizație parteneră a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”.

În toamna anului trecut , artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP a perfectat, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la sediul societății din Tokio, organizarea și în Oradea a unei expoziții de artă fotografică. Expoziția intitulată „Privind spre granițe” și vernisată recent la Depatamentul Internațional al Bibliotecii de Literatură și Cultura Japoneză din Moscova va fi prezentată și în România, respectiv în Oradea.

FOTO: Tetsuro SHIMIZU

Societatea Fotografică din Japonia a fost înființată în anul 1952 de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei și are în prezent 1700 de membri. Din anul înființării, aceasta organizează expoziţii anual, pe data de 1 iunie – Ziua internațională a fotografiei în Japonia, și înmânează premii atât fotografilor profesioniști, cât și celor amatori. Premiile se acordă pentru: grupuri individuale internaționale din sau din afara Japoniei, special pentru contribuția la fotografia japoneză; pentru întreaga activitate; premiu pentru școlari; precum și pentru noi talente. Obiectivul PSJ este întemeierea relațiilor internaționale prin fotografie și prezentarea eseelor fotografice care promovează cultura japoneză.

Şase proiecte premiate

Expoziția „Privind spre granițe” prezintă cele mai valoroase şase proiecte fotografice premiate în ultimii ani. Sohei Nishino, din Hyogo, a primit în anul 2013 premiul pentru prezentarea unei lumi unice mixată din abstract și realitate misterioasă. Tot în anul 2013, artistul fotograf Tamaki Yura din Nagano a primit premiu pentru expozitia și cartea „Topophilia”, care cuprinde ani de muncă de observație a 10 orașe ale lumii. Artistul fotograf Harumichi Saito din Tokyo a primit în același an premiu pentru seriile sale intitulate “Kando” și “Comoara”.

Un alt premiu a fost acordat în anul 2014 artistului fotograf Tetsuro Shimizu din Kanagawa pentru seria sa de fotografii făcute în Mongolia, începând cu anul 1997, şi care cuprinde peisaje și oameni. Artistul fotograf Ryuichi Ishikawa din Okinawa a fost răsplătit cu un premiu pentru cărțile sale fotografice intitulate “Marea polifonie” și “Portrete din Okinawa”. Cel de al șaselea premiat a fost artistul fotograf Seiya Nakai din Tokyo, care a primit un premiu pentru seriile sale fotografice “O fotografie despre căile ferate în fiecare zi” și “Fotografii simple despre căile ferate”.

Vernisajul expoziției va avea loc, marți, 2 iulie ora 17:00, Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art”, va prezenta într-un cadrul festiv Certificatul de patronaj numărul 039/ 2019. Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József, la violă.
Expoziția „Privind spre granițe” va rămâne deschisă până în 1 august, putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00. Luni este închis.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !