Expoziţie aniversară

Expoziţie aniversară
ORADEA - Teatrul de Stat pentru Copii ŞI TineretArcadia găzduieşte expoziţia aniversară a elevilor Liceului de Artă. Vernisajul a avut loc miercuri seara, în prezenţa a sute de elevi, părinţi, cadre didactice şi a altor invitaţi.

Expoziţia cuprinde în jur de 100 de lucrări realizate de 75 dintre cei mai buni elevi ai liceului şi marchează ultima activitate a secţiei de arte plastice, din cadrul proiectului „Liceul de Artă – 50 de ani în peisajul cultural orădean”. Proiectul a fost finanţat prin programul de granturi şcolare cu aproximativ 20.000 RON şi doreşte să celebreze cei 50 de ani împliniţi de la înfiinţarea şcolii.

„Sunt peste 100 de lucrări ale elevilor din clasele VIII – XII, toate realizate în acest semestru, în cadrul orelor de discipline fundamentale: desen, culoare, volum, iar elevii claselor XI-XII expun şi lucrări realizate la atelierele de profil, cum ar fi grafică, pictură de şevalet, ceramică, arhitectură şi design”, explică Doina Tătar, şefa catedrei de arte plastice.

 

Surpiză

O supriză plăcută a fost spectacolul de modă al elevelor clasei XI B, de la secţia de creaţie vestimentară. „Nici noi nu am ştiut că va fi şi o prezentare de modă. Abia dimineaţa am aflat, au spus că va fi o supriză”, spune Felicia Precup, coordonatoarea proiectului. Creaţiile au fost realizate cu ajutorul profesoarei de profil, Ujvarosi Gyongyi. Din colecţie au făcut parte şi câteva articole vestimentare prezentate în cadrul primei activităţi a secţiei, în urmă cu trei săptămâni. Dacă atunci, creaţiile trebuiau să fie inspirate din perioada secession şi să fie realizate din material extratextil, de data aceasta elevele şi-au dat frâu liber imaginaţiei, aducând în faţa publicului o colecţie deosebită.

 

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !