Expoziție de artă fotografică „Dunărea Europei”

Vernisajul expoziţiei „Dunărea Europei”
Vernisajul expoziţiei „Dunărea Europei” - © Foto: Csíki Ioan
În Galeria „Euro Foto Art”– Centru Expozițional FIAP Oradea – România a avut loc, miercuri, vernisajul unei expoziții internaționale de artă fotografică.

Consiliul Director al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), recunoscută de UNESCO, a acordat la ultima ședință ținută la Belfast recunoașterea de Centrul Expozițional FIAP Oradea – România a cunoscutei Galerii orădene fondate în anul 1990 de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP.

Astfel, Centrul Expozițional FIAP Oradea – România a devenit cea de-a 17-a ambasadă FIAP din lume și prima din România. Inaugurarea oficială a Centrului Expozițional FIAP Oradea – România va avea loc în 6 decembrie 2019, în prezența vice-președintelui și a secretarului general FIAP. În cunoscuta galerie au fost vernisate în cei 29 de ani de existență 570 de expoziții ale artiștilor fotografi de pe întregul mapamond.

Asociația Internațională de Artă Fotografică „Euro Foto Art”, unicul membru regional din lume al FIAP, a inițiat împreună cu organizația parteneră, Fotoclubul „Dunărea Japoneză” din Yokohama, realizarea unei expoziții internaționale de artă fotografică intitulată „Dunărea Europei”. Scopul proiectului a fost de a prezenta prin arta fotografică cel mai lung fluviu din Uniunea Europeană. După ce variante mai reduse ale expoziției au fost prezentate cu sprijinul Consulatului României din Solotvino la Școala de Arte din Slatina și în Sala Radio din Sighetu Marmației, colecția completă a fost vernisată în Galeria „Euro Foto Art” – Centru Expozițional al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP) Oradea – România.

Amfitrionul evenimentului a fost artistul fotograf Ștefan Toth AFIAP, directorul Centrului Expozițional FIAP Oradea – România. Lucrările au fost prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov (în limba română) și de redactorul-șef al revistei de cultură „Várad”, László Szűcs (în limba maghiară). Momentele muzicale au fost interpretate la violă de artistul Thurzó Sándor József. Expoziția, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, cu susținerea Primăriei Oradea și a Consiliului Județean Bihor, va rămâne deschisă până în 24 iunie, în zilele de lucru, între orele 08:00-19:00. Intrarea este gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !