Expoziţie de artă fotografică

ORADEA – Clubul Fotografic „Nufărul”, a organizat miercuri, 24 septembrie, o expoziţie premergătoare deschiderii ediţiei a VII-a a Festivalului European de Fotografie. Aceasta a fost vernisată în holurile Primăriei Municipiului Oradea.

Manifestarea comună a artiştilor fotografi din Oradea şi Hiroshima s-a bucurat prima oară, în toamna anului trecut, de un succes deosebit, în Muzeul din Hiroshima.

Expoziţia a fost alcătuită din 50 de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi ai Fotoclubului „Nufărul” din Oradea, respectiv 50 de fotografii color realizate de artiştii fotografi din cadrul Federaţiei Japoneze de Fotografie Hiroshima.

„Artiştii fotografi din Hiroshima au trimis pentru această expoziţie fotografii artistice inspirate din frumuseţiile Japoniei, portrete şi compoziţii neîntâlnite pentru un vizitator din Europa”, ne-a declarat Ştefan Toth, preşedintele Fotoclubului „Nufărul”, din Oradea.

 

 

 

Tematică variată

 

 

 

Artiştii fotografi din Oradea au pregătit pentru această manifestare fotografii cu o tematică variată, în care au închegat aprope toate genurile artei fotografice: peisaje, portrete, nuduri, sociofotografii etc.

Expoziţia a fost inaugurată în prezenţa oficialităţilor locale, a artistului fotograf Takashige Kumamoto, preşedintele Federaţiei Japoneze de Fotografie Hiroshima şi a artistului fotograf Ştefan Toth.

Momentul muzical a fost susţinut de artiştii Cvartetului „Varadinum ” din Oradea, care au interpretat compoziţii din autorii niponi: Yamada Kosaku (Kono Michi/Acest drum), Onaka Megumi (Inu no Omawarisan/Câine de poliţai) şi Watanabe Shigebu (Niho no Fuyu/Iarnă în Japonia) etc.

Noua expoziţie va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până în data de 15 octombrie 2008.

 

Crina Dobocan

 

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase