Expoziţie de design la Galerie

Expoziţie de design la Galerie
Galeria de Arte Vizuale a gazduit recent vernisajul care preceda o deosebita expozitie de design vestimentar si mobilier, denumita „Schesis”. Creatiile vestimentare, mai precis rochii de seara, au fost realizate de Raluca Mihalceanu, toate fiind decorate cu cristale Swarovski.

Piesele de mobilier care încadrau peisajul vernisajului au fost concepute de Madi Mihalceanu si Bogdan Costea.

Evenimentul a fost onorat de prezenta viceprimarului oradean Biro Rozalia, care a dorit sa îi încurajeze pe tinerii artisti în proiectele lor de viitor, spunând ca a fost placut impresionata de creatiile lor. Totodata, a mai apreciat ca îmbinarea vestimentatiei cu mobilierul este una foarte reusita si placuta, munca si straduintele artistilor aducându-ne „multa culoare în viata”.

Dan Lepadatu, sef de catedra la Facultatea de Arhitectura si Constructii din Oradea, prezent la manifestare, a apreciat creatiile artistice de fata ca reprezentând „o bogatie de idei printr-o simplitate a formelor, culorile fiind discrete si rafinate, o emanare a propriei tinereti a artistilor”. Profesoara Ramona Novicov, cea care a vernisat evenimentul, a fost încântata de ideea dominanta, cea de folosire optima a spatiului.

Creatiile au fost, în opinia ei, „un spatiu pur, limpede”, sugerând chemarea spre însufletire. Expozitia este deschisa la Galerie înca o saptamâna.

Denise Strete