Expoziţie de examen

Oradea – Clubul Fotografic „Nufărul” a organizat în acest an şase cursuri de iniţiere în tehnică şi artă fotografică pentru începători, la care au participat peste 80 de absolvenţi. Unul dintre aceste cursuri a avut loc la Marghita.

O premieră este însă cursul pentru avansaţi, coordonat de artistului fotograf Claudiu Szabo, la care s-au predat tehnici speciale de prelucrare a imaginii digitale.
Ca de fiecare dată, absolvenţii ultimului curs îşi vor expune lucrările pe simezele Sălii Studio a Palatului Vulturul Negru. Cei 32 de absolvenţi vor prezenta peste 50 de fotografii alb-negru, realizate cu ocazia deplasării de creaţie în centrul istoric al oraşului, respectiv în studioul de lumini al Fotoclubului.

Tehnici de fotografie
„În cadrul orelor de practică, fiecare absolvent a avut posibilitatea să realizeze cu ajutorul aparatelor de fotografiat clasice un film alb-negru, pe care apoi l-a prelucrat manual în tancurile speciale de developat. După filmele realizate, fiecare absolvent a prelucrat cu ajutorului aparatelor de mărit clasice, în laboratorul Fotoclubului, câte 25 de fotografii alb-negru de format 10×15 cm. Din imaginile prelucrate au fost selecţionate apoi fotografiile pregătite pentru expoziţia de examen a absolvenţilor”, explică Ştefan Toth, preşedintele fotoclubului.

Punte spre lume
Vernisajul şi înmânarea diplomelor vor avea loc astăzi, la ora 18:00. Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschisă de directorul Clubului Fotografic Nufărul, Ştefan Toth. Momentul muzical al vernisajului va fi susţinut de artistul Thurzó Sándor József, din cadrul Cvartetului Varadinum . Expoziţia absolvenţilor a fost organizată în cadrul proiectului cultural „Oradea, punte spre lume”, realizat în parteneriat cu Primăria. Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 23 noiembrie , în zilele de marţi şi joi, între orele 14:00-17:00.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase