Expozitie de ilustratie la Carturesti Timisoara

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
In librăria Cărtureşti din Iulius Mall, va avea loc vernisajul expoziţiei de ilustraţie „Ceea ce vedem”
In librăria Cărtureşti din Iulius Mall, va avea loc vernisajul expoziţiei de ilustraţie „Ceea ce vedem”
Miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18, în librăria Cărtureşti din Iulius Mall, va avea loc vernisajul expoziţiei de ilustraţie „Ceea ce vedem”, avându-i ca autori pe Andrei Puică şi Lăcrămioara I. Petricescu.

„Ceea ce vedem” este un proiect îndrăzneţ realizat în mai puţin de 14 zile şi conţine 18 lucrări, dintre care 8 reprezintă colaborarea dintre cei doi artişti, într-o continuă căutare a percepţiei despre lumea văzută prin diferite personaje create de aceştia.Lucrările artistului Andrei Puică reunesc portretele unor personaje din benzile sale desenate, folosind în fiecare lucrare o altă expresie, acea expresie fiind stârnită de un alt personaj omniprezent, a cărui imagine se reflectă pe suprafaţa pupilelor celorlalte personaje.

Pe de altă parte, cele ale Lăcrămioarei au un aer mai copilăresc şi duc puţin spre ilustraţii de carte sau afiş în stil uşor psihedelic. Ele au ca temă ochii, oglinda sufletului, respectiv fereastra prin care omul percepe lumea care-l înconjoară – „Fiecare lucrare descrie câte o mică parte din totalul meu ca personaj, o fobie, un gând, o experienţă” (Lăcrămioara Petricescu). Ilustraţiile vor fi expuse în vitrina librăriei Cărtureşti, din Iulius Mall, timp de o lună.

Andrei Puică este student la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi membru al echipelor CUP OF COMIX şi FOLKOLOR. Marea parte a timpului liber este dedicată benzilor desenate, prin care încearcă să reflecte asupra momentelor semnificative din viaţa sa. Organizează împreună cu cei de la CUP OF COMIX diverse workshopuri de benzi desenate şi ia parte la toate sarcinile care se ivesc echipei – ilustratii, desene pe pereţi, mese.

Irina Lăcrămioara Petricescu este absolventă a liceului de Arte Plastice din Timişoara şi în prezent studentă în primul an la grafica şi anul 2 la sculptură, membră a teatrului studenţesc Thespis şi trupa de artişti recent formată – FOLKLOR, fostă angajată a Teatrului de Păpuşi Merlin. Are participări la diferite proiecte şi festivaluri, cum ar fi Street Delivery, unde a ţinut workshop-uri de pictură pe sticlă, magneţi de frigider şi dreamcatcher. Printre apariţiile în spectacolele Thespis a strecurat şi o expoziţie personală “Desluşind Diversitatea” la Joc Secund, o expoziţie comună “Sculptura şi Gradina” la Fundaţia Interart Triade, Galeria Jecza, unde a primit Premiul Special Jecza şi expoziţia „Folkolor” în parteneriat cu Edukube pe casa scării între Aethernative şi Cuib d’Arte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !