Expozitie de pasari si animale mici

Expozitie de pasari si animale mici
Ultima expoziţie de păsări şi animale mici din 2011 a avut loc la Liceul Don Orione.

 Două zile, sâmbătă şi duminică, au avut la dispoziţie orădenii care au dorit să viziteze ultima expoziţie de păsări şi animale mici din acest an. Aceasta a fost organizată în 10 şi 11 decembrie la Sala de sport a Liceului Don Orione de către Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale mici Lotus Oradea

Exponate

„Participă 30 de expozanţi care prezintă 35 de rase de porumbei, 19 româneşti şi 16 străine, şapte rase de găini, fazani, papagali, canari şi iepuri”, ne-a informat Nicolae Dragoş, secretarul asociaţiei. Cei mai curioşi vizitatori au fost şi de această dată copiii, care nu se puteau dezlipi de volierul cu papagali. Atracţia erau doi papagali Ara, al căror preţ era estimat la 3.000 de euro bucata. Altă atracţie era un papagal Jako African, la preţul de 500 de euro. Potrivit lui Nicolae Dragoş, această rasă de papagal este animal de companie în Germania, papagalul putând fi învăţat să vorbească.

În expoziţie au mai putut fi admirate Turturele diamant, canari, găini Andaluze, găini de Porţelan, găini Rhode Island, găini Gât golaş de Transilvania, dar şi iepuri din rasele Albastru vienez, Berbec, Uriaşul gri german, etc.

Cele mai mare parte a expoziţiei era ocupată cu porumbei, nu mai puţin de 300 de bucăţi. „Vrem să scoatem în evidenţă rasa Jucător de Timişoara, mai cunoscută în Germania decât la noi în ţară”, a precizat secretarul asociaţiei.

Exemplarele prezente în expoziţie au fost arbitrate, cele mai reuşite exemplare primind diplome de campion. „Scopul acestei expoziţii a fost de a scoate în evidenţă cele mai reuşite exemplare, după un an de muncă. A sosit vremea să tragem linie şi să vedem unde mai avem de muncit pentru a avea exemplere de calitate”, conchide Nicolae Dragoş.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !