Expoziţie pentru tineri amatori

Expoziţie pentru tineri amatori
ORADEA – Serviciul de Ajutor Maltez din Oradea, Asociaţia „Caritas Catolica” Oradea şi Asociaţia Handicapaţilor Psihici, centrul de zi din Oradea, sprijiniţi de Fundaţia „Comunitas” au organizat ieri o expoziţie pentru tineri cu nevoi speciale.

Gazda expoziţiei intitulată „Dă-i o şansă şi vezi Minunea” a fost Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea.

Vernisajul a cuprins lucrări de pictură, grafică şi ceramică. Acestea au fost efectuate de copiii de la Centrul de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi şi Bolnavi Psihici şi de cei de la Şcoala specială nr. 1 din Oradea.

Printre lucrările expuse au fost covoraşe realizate de beneficiari după modele inspirate de la pictorul Kandinski, desene realizate din peniţă, iconiţe, tablouri şi mărgele. Chiar dacă cei care au confecţionat lucrările sunt diferiţi, munca lor a fost făcută cu multă grijă, delicateţe, fineţe şi minuţiozitate.

„Este normal să fim diferiţi, suntem frumoşi prin diversitatea noastră şi pentru că suntem altfel. Această diversitate o manifestăm şi prin lucrările pe care le-am adus aici”, a conchis Luminiţa Bâc, directorul Centrului de Zi pentru Persoane cu Dizabilităţi şi Bolnavi Psihici din Oradea.

La finalul vernisajului inaugurat ieri, organizatorii au oferit câte o diplomă şi câte un cadou celor care au muncit pentru această expoziţie.

Prin această expoziţie organizatorii au încercat să sensibilizeze elevii în sprijinirea copiilor bolnavi şi implicarea expozanţilor în comunitate. Expoziţia se va încheia în 30 septembrie.

 

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase