Expoziţie personală Moldován Mihály

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Lucrare din expoziţie
Lucrare din expoziţie - © FOTO: Moldován Mihály
Expoziția este alcătuită din fotografii acceptate și premiate la diferite Saloane internaționale de Artă Fotografică.

Artistul fotograf Moldován Mihály expune a doua oară în Oradea. Galeria „Ștefan Vilidár István”, administrată de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, găzduieşte expoziţia artistului fotograf din Săcele (Braşov), pe simezele galeriei din cetatea medievală fiind instalate fotografii monocrom și color. Expoziția personală este alcătuită din 49 de fotografii acceptate și premiate la diferite Saloane Internaționale de Artă Fotografică.

Exponatele abordează mai multe genuri ale artei fotografice: peisaje, portrete, eseuri, street-foto, arhitecturale și socio-fotografii. Este de apreciat nivelul artistic deosebit al fotografiilor, lucru datorat faptului că Moldován Mihály EFIAPs stăpânește tehnicile de sinteză și valorificare a iluminării imaginilor. Multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru, respectiv în tonuri de gri.

Moldován Mihály s-a născut în 1939, în satul Crișeni, județul Harghita. Din mic copil a fost interesat de tainele fotografiei. Primul lui aparat de fotografiat a avut marca „Optior”, produs de I.O.R. București. În anii ’60 s-a mutat cu familia în Brașov. În prima etapă a realizat fotografii alb-negru. Din 1962 a început să realizeze și fotografii color. În 2002 a participat activ la Budapesta, la fondarea Uniunii Fotografilor Maghiari de Pretutindeni. Pentru rezultatele obținute cu creațiile sale a fost răsplătit de către Federația Internațională de Artă Fotografică cu distincția EFIAPs.

Pe lângă multiplele premii și medalii naționale și internaționale, în 14 ianuare 2016 i-a fost înmânat la Brașov, de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP – președintele Asociației Internaționale „Euro Foto Art” – medalia de aur, merit pe viață „Carol Pop de Szathmári – Szahtmári Pap Károly”. Cu această ocazie a devenit și membru de onoare al cunoscutei asociații internaționale.

Vernisajul expoziției lui Moldován Mihály va avea loc vineri, 5 iulie, de la ora 18:00, în prezența artistului, în galeria din Corpul C, etajul I, al Cetății orădene. Amfitrionul evenimentului va fi artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două organizații fotografice din Oradea. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticiul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de membrul formației „Duo Varadiensis” Thurzó Sándor József, la violă.

Expoziția personală organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va rămâne deschisă până în 25 iulie, între orele 08:00-20:00. Intrarea este gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !