Expoziție personală Morvay Szabo Edina

De Camelia Busu
Expoziție personală Morvay Szabo Edina
© FOTO: Foto Morvay Szabó Edina
Expoziţia de artă fotografică a fost vernisată luni, la Galeria de studio „Ștefan Vilidár István”.

Artistul fotograf Morvay Szabó Edina a cochetat cu fotografia de mic copil, tatăl său îndrumându-i paşii spre procesul analog. Cariera artistică a lui Morvay Szabó Edina a debutat cu anul 2013, după ce a devenit membru creator al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, unde a fost îndrumată de artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP. Şi-a vernisat prima expoziție personală în 20 aprilie 2016, în Galeria „Studio” din Palatul „Vulturul Negru”. Lucrările ei au fost expuse în același an în alte două expoziții, împreună cu Benyovszki Tünde, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea și la Casa de Cultură din Marghita. După o deplasare de creație efectuată în decembrie 2016 în China, în martie 2017 îşi vernisează expoziţia cuprinzând fotografiile realizate în această minunată țară, împreună cu criticul de artă dr. Ramona Novicov și artiștii fotografi Claudiu Szabó EFIAP și Ștefan Tóth AFIAP. De asemenea, participă cu lucrările sale la o serie de proiecte naționale și internaționale organizate de Asociația Internațională „Euro Foto Art”.

La Galeria de studio „Ștefan Vilidár István”, administrată de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea, aflată în Cetatea Oradea, Corpul C, la etajul I, Morvay Szabo Edina a vernisat ieri o expoziţie de artă fotografică ce cuprinde o serie de 45 de fotografii monocolor și color realizate în ultima perioadă. Publicul vizitator va putea descoperi printre exponate mai multe genuri ale artei fotografice: peisaje, portrete, eseuri, street foto și socio-fotografii. Este de apreciat nivelul artistic al exponatelor, lucru datorat faptului că artista fotograf expozant știe să stăpânească tehnicile, respectiv să valorifice lumina. Portretele realizate de Morvay Szabó Edina au fost fotografiate în așa fel încât ele să devină foarte naturale și să transmită mesaje bine definite către publicul vizitator. Peisajele, de asemenea, se scaldă în lumină, lucru care face ca atmosfera acestora să fie spectaculoasă și atractivă. De asemenea, este de apreciat și faptul că mai multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru, respectiv în nuanțe de gri.

Vernisajul expoziției a fost deschis de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două organizații fotografice. Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale au fost oferite de cei doi artiști ai „Duo Varadiensis”: Lucian Malița la vioară și Thurzó Sándor József la violă. Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului până în 14 martie, între orele 08:00-20:00. Accesul publicului este gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !