Extind Campusul Şcolar

Campusul Şcolar „Partenie Cosma”
Campusul Şcolar „Partenie Cosma”
Lucrările de extindere a Campusului Şcolar „Partenie Cosma”, finalizate în 2015.

Campusul Şcolar „Partenie Cosma” se va extinde anul viitor. Primarul Ilie Bolojan a semnat, marti, la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanţare pentru proiectul „Campus Şcolar – Calificare profesională în Oradea pentru mediul economic din Bihor”, care va fi realizat din fonduri europene. Prin lucrările prevăzute în acest proiect, campusul şcolar Partenie Cosma, realizat de municipiu din bugetul local şi dat în folosinţă în anul 2011, va fi extins.

Îmbunătăţiri

„Lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului viitor, în aşa fel încât să avem încă o clădire cu săli de clase, precum şi o sală de sport, cu toate dotările necesare pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de învăţământ”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

În proiect sunt prevăzute în total 24 de săli de clase, trei laboratoare, cabinete, o bibliotecă cu sală de lectură, cămin-internat cu 300 de locuri, cantină-club şi altele. Proiectul este derulat de Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Suma totală a cererii de finanțare este de 46.353.921,8 lei cu TVA, iar finanțarea nerambursabilă este de 36.373.020,47 lei fără TVA. Conform contractului de finanțare, aceste lucrări vor trebui finalizate până la sfârşitul anului 2015.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !