Extind canalizarea la Oşorhei

De Veronica Bursaşiu
Extind canalizarea la Oşorhei
Directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra a semnat, vineri, la Oşorhei, cu reprezentanţii asocierii formate din firmele OMS România şi Instalaţii Montaj contractul de lucrări pentru extinderea sistemului de canalizare în localităţile Oşorhei, Alparea şi Fughiu.

Evenimentul a avut loc la Primăria Oşorhei în prezenţa primarului Ioan Pop şi a viceprimarului Ioan Gligor. 14 oferte au fost depuse pentru realizarea acestei lucrări care are un termen de execuţie de 20 de luni de la data emiterii ordinului de începere. „Ne face plăcere să fim azi la Oşorhei, locul semnării ultimului contract de anul acesta, încheind astfel licitaţia fondurilor de coeziune ediţia 2007-2013. Aceasta fiindcă lucrările compensatorii din Oradea şi Paleu, ca urmare a retragerii Bihariei din proiect, ne vor duce undeva la finele anului. Pot să spun că sunt premise pentru finalizarea proiectului în termen”, a spus directorul Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra.
„Pot să spun că trăiesc o bucurie la pătrat, ca să mă exprim în termeni matematici. Aceasta fiindcă pe lângă acest contract, miercuri vom anunţa şi câştigătorii într-un alt proiect european ce vizează asfaltarea străzilor. Pot să vă promit că în Primăria Oşorhei veţi avea un adevărat partener, şi că zilnic vom urmări lucrările în teren, iar aceasta nu este o ameninţare. Vreau să-i mulţumesc domnului director Gavra pentru implicare, nici dacă era fiu al satului nu se implica mai mult. Mulţumesc locuitorilor din Oşorhei că mi-au dat putere ca să putem demonstra că ceea ce promitem şi facem şi să le promitem că după o perioadă de disconfort urmează şi confort”, a spus primarul Ioan Pop.
„Vroiam şi eu să cer scuze pentru disconfort, dar să te apuci să faci săpături 13.861 ml în Oşorhei, 8859 ml în Alparea şi 6973 ml în Fughiu nu e de ici de colo. După realizarea acestor lucrări, locuitorii din comună vor trăi în condiţii de civilizaţie la nivel european”, a adăugat directorul CAO. Lucrarea a fost adjudecată de către asocierea de firme condusă de către Bojte Csaba şi Oana Ailenei la jumătate din valoarea estimată, respectiv la 9.187.967 milioane euro plus TVA.
„Suntem pregătiţi să facem această lucrare să ne încadrăm în timp şi în sumă. Avem experienţe similare şi mai mari şi mai mici”, a spus Bojte Csaba, directorul OMS România. „Să lăsăm faptele să voească. Suntem nerăbdători să trecem la treabă şi promitem o lucrare de calitate”, a spus Oana Ailenei, reprezentatul Instalaţii Montaj. Contractul semnat la Oşorhei face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Biho”, proiect derulat în perioada 2011-2014 în valoare de 83.274.549 euro plus TVA din care 76,30% provin din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !