Extind Centrul Multifunctional de la Marghita

Extind Centrul Multifunctional de la Marghita
De proiect vor beneficia 71 de persoane vârstnice din Marghita.

Asociaţia Caritas Catolica din Oradea va extinde Centrul Multifuncţional de Batrani de la Marghita. Acest lucru este posibil printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul de Intervenţie 3.2. – Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Proiectul a fost lansat la începutul acestei luni şi se va derula pe o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 3.500.000 de lei.

71 de beneficiari

De acest proiect vor beneficia 71 de persoane vârstnice din Marghita.

Dintre acestea, 17 persoane vor primi asistenţă socială cu cazare în cadrul centrului, 35 de persoane vor primi asistenţă socială la domiciliu şi 20 de persoane vârstnice vor lua parte la activităţile centrului de zi.

„Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor sociale Centrului Multifuncţional de Bătrâni de la Marghita. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătăţirea calităţii şi ridicarea serviciilor de protecţie socială la standarde europene, în centrul multifuncţional de bătrâni de la Marghita, cu implicaţii pozitive asupra gradului de sănătate a populaţiei din localitate şi extinderea activităţilor Centrului social de bătrâni, ca centru multifuncţional de asistenţă socială”, a declarat Kiss Karoly, managerul acestui proiect.

În cadrul proiectului se vor executa lucrări de construcţie şi instalaţii, vor fi achiziţionate echipamente tehnologice şi de bucătărie.

„În urma acestui proiect va creşte numărul persoanelor asistate la domiciliu de la 27 la 30 şi, pe termen lung, la 35. De asemenea, va creşte numărul de persoane cu cazare de la 19 la 35 şi va fi realizat un centru de zi pentru 20 de persoane”, a mai spus Kiss Karoly.

Dotări

Acesta a precizat că prin proiect se vor realiza noi activităţi de recreere, integrare, respectiv reintegrare socială, în cadrul centrului de zi, iar clădirea centrului de asistenţă socială va fi extinsă cu 1.121 metri pătraţi.

„În prima etapă va fi construit un demisol şi parter, mansardarea clădirii va fi făcută în etapa a II-a. La demisol va funcţiona o bucătărie, o magazie pentru alimente, săli de recreere, o sală cu o centrală termică, o spălătorie, o cameră frigorifică în care vor fi păstrate persoanele decedate, o sală pentru materiale sanitare şi un depozit. La parter vor exista opt încăperi pentru persoanele asistate cu cazare, centrul de zi, sala de mese, birouri pentru îngrijirea la domiciliu şi cantina”, a mai completat Kiss Karoly.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !