Extrase de carte funciară obţinute online

2Comentarii
Extrase de carte funciară obţinute online
Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) propune modificarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară astfel încât extrasul de carte funciară pentru informare să poată fi obţinut şi plătit prin mijloace electronice.

Potrivit unei propuneri de ordin a şefului ANCPI pentru modificarea Ordinului 700/2014, „extrasul de carte funciară pentru informare se elibereayqză la solicitarea oricărei persoane, pentru a face cunoscută situaţia cadastral-juridică a imobilului la momentul întocmirii acestuia. Extrasul eliberat on-line prin intermediul platformei e-payment este generat automat de sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară şi reprezintă o imagine fidelă a înscrierilor active din planul cadastral şi cartea funciară, valabilă la data generării”, spune ordinul de modificare, care așteaptă aprobarea şi care se află în dezbatere publică până în data de 12 februarie.

Sistemul poate fi accesat la adresa http://epay.ancpi.ro şi presupune înregistrarea celor interesaţi. Tarifele nu vor fi modificate, astfel că un extras de carte funciară de informare va continua să coste 20 de lei.

Noile modele de extrase vor conţine precizarea că sunt emise în sistem electronic şi că sunt valabile inclusiv în faţa notarilor.

Extrasul de carte funciară este un document eliberat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), care se prezintă sub forma unui formular standard şi care cuprinde informaţii referitoare la descrierea şi identificarea imobilului, înscrieri privitoare la titularul dreptului de proprietate şi la eventualele sarcini existente (drept de uzufruct, ipotecă etc.).

Extrasul de carte funciară este de două feluri: de autentificare – eliberat numai notarului public, în vederea autentificării actelor notariale cu privire la imobil, sau pentru informare – eliberat oricărei persoane interesate de situaţia juridică a unui imobil.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor