Fabrica de pantofi din bani europeni

Fabrica de pantofi din bani europeni
La Sălacea se produc încălţăminte cu fonduri europene nerambursabile.

140.000 de euro au fost daţi de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) unei societăți bihorene pentru dotarea cu echipamente și tehnologii a unei fabrici de încălțăminte. Au fost creata astfel şi 100 de noi locuri de muncă.

Proiectul de investiții pentru care a beneficiat de fondurile nerambursabile a fost finanțat prin Măsura 312- Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Investiţie

Beneficiarul a semnat contractul de finanțare cu Agenția în luna mai a anului 2010, și l-a finalizat în prima jumătate a anului 2011.

Valoarea totală a proiectului a fost de 237.838 de euro.

Prin această investiție, beneficiarul a înlocuit utilajele vechi, închiriate, cu alte 52 de utilaje noi, performante, atât pentru creșterea calității, dar și a cantității produselor obținute.

„Banii primiți de la Agenție ne-au ajutat foarte mult să ridicăm standardele de calitate ale produselor noastre, astfel încât acestea să răspundă celor mai exigente cerințe ale clienților noștri de pe piața externă. De asemenea, prin creșterea productivității am și putut onora astfel comenzile acestora”, susține Florentina Toia, reprezentatul legal al societății.

În primul an după implementarea investiției, capacitatea de producție a crescut de la aproximativ 30, la 200 de fețe de încălțăminte pe zi, aceasta urmând să ajungă, prin proiectul realizat cu fonduri europene nerambursabile, la 500 de fețe de încălțăminte pe zi în anii patru și cinci. Nu a fost ignorat nici impactul din punct de vedere social, fiind create aproximativ 100 de noi locuri de muncă, menținându-se și cele 6 deja existente.

Cerere mare

Cererea de fonduri europene nerambursabile pentru Măsura 312 a depășit de peste două ori fondurile alocate până în anul 2013 pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi, respectiv 385.237.628 de euro. APDRP a înregistrat, începând cu anul 2008, 6.533 de cereri de finanţare, în valoare de peste 890 de milioane de euro.

Până în acest moment, sunt semnate 2.172 de contracte de finanțare. Valoarea nerambursabilă a acestora este de 288,6 milioane de euro, gradul de absorbție al fondurilor alocate fiind de 75%.

Conform calendarului estimativ de lansare a sesiunilor depunerii de proiecte pentru anul 2012, o nouă sesiune de primire a proiectelor pentru Măsura 312 se va desfășura în luna august și va avea o alocare financiară de peste 134 de milioane de euro.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !