Fac viaduct-record în ţară

1Comentariu
Fac viaduct-record în ţară
Suplacu de Barcău – Costurile construcţiei autostrăzii Transilvania vor fi suplimentate cu 60 milioane euro, pentru realizarea unui viaduct de 1,85 kilometri, cel mai mare din România, la Suplacu de Barcău.

Viaductul s-a impus după analiza traseului pe harta curbelor de nivel cu ocolirea localităţilor şi cu costuri mici, adică fără tunele între cele două dealuri majore din zona Suplacului.
„Profilul în lung, adică panta drumului, a impus viaductul. Stabilirea traseului s-a dovedit dificilă atât datorită reliefului natural, cât şi faptului că în zonă urmează a se realiza un lac de acumulare. Per total, viaductul va fi susţinut de circa o mie de stâlpi foraţi. Până acum s-au forat peste o sută de stâlpi, la adâncimi între 20 şi 24 metri, funcţie de structura rocii de rezistenţă.

Faţă de Cluj, la Suplac trebuie ţinut cont şi de faptul că s-a extras ţiţei prin metoda pompării de apă în subsol, ceea ce poate afecta rezistenţa solului”, explică Bogdan Sgârcitu, purtătorul de cuvânt al companiei constructoare Bechtel.
Proiectul construirii autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte în vara anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Per total, viaductul va fi susţinut de circa o mie de stâlpi foraţi. Până acum s-au forat peste o sută de stâlpi.

Horgos Cristian1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor