Făceau ţigări şi le vindeau la pungă

16Comentarii
Făceau ţigări şi le vindeau la pungă
Doi bihoreni sunt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea şi pentru că vindeau la pungă ţigări făcute de ei.

Poliţiştii bihoreni au reuşit să prindă doi bihoreni care făceau comerţ cu ţigări confecţionate de ei înşişi şi contrabandă cu produse accizabile.

13 percheziţii

Şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur şi comisarul-şef Ioan Brîndaş au relatat că sâmbătă mai multe echipaje de poliţie (de la Serviciul Criminalistic, Serviciul de Intervenţie Rapidă, Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, poliţişti de la Poliţia Oradea, Marghita şi Oraş Valea lui Mihai, cu sprijinul S.J.I.P.I. Bihor, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor şi Gărzii Financiare Bihor) i-au prins pe doi bihoreni pe care îi aveau în vedere de câteva săptămâni.

Bucur şi Brîndaş au explicat că s-au făcut 13 percheziţii domiciliare la Văşad şi Parhida, inclusiv la locuinţele lui T.P. (50 ani), din Tămăşeu (sat Parhida) şi a lui L.E. (47 ani), din Văşad. La trei dintre imobilele percheziţionate din Văşad, printre care şi locuinţa lui L.E., poliţiştii au găsit (şi ridicat apoi în vederea confiscării), 50.600 ţigarete neaccizate (2.530 pachete), în valoare de circa 15.180 lei, 38,5 litri de alcool contrafăcut şi cinci kilograme de cafea fără documente de provenienţă, suma de 4.295 lei şi diverse înscrisuri de evidenţiere a unor operaţiuni comerciale ilicite cu ţigarete.

Ţigări la pungă

La locuinţa  lui T.P. din Parhida, poliţiştii bihoreni au descoperit un adevărat depozit şi făbricuţă de tutun: un dispozitiv manual de tăiat tutun, hârtie pentru ţigarete, 10 dispozitive manuale pentru umplerea foilor de ţigarete cu tutun, 7 Kg de tutun vrac, 4.617 ţigarete neumplute cu tutun, 30 de ţigarete confecţionate manual şi înscrisuri ce evidenţiază operaţiuni comerciale ilicite cu ţigarete confecţionate.

Şeful Poliţiei Bihor a informat că indivizii nu au confecţionat doar ţigări pentru consumul propriu ci le comercializau, la fir şi la pungă. Astfel, cei doi vindeau pe raza comunei Tămăşeu pungi cu câte 20 de fire de ţigări, cu preţul de 4 lei.

Poliţiştii caută acum să afle dacă cei doi, care sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală în stare de libertate, au mai comis şi alte infracţiuni.

Mai sunt şi alţii

Şeful Poliţiei Bihor a relatat că misiunile organizate în comun cu colegii de la alte instituţii publice fac parte din campania naţională împotriva evaziunii fiscale. Bucur a anunţat că la ora actuală, poliţiştii de la Investigarea Fraudelor şi de la alte compartimente „sunt pe fir” şi mai au în vizor încă vreo 30 de bihoreni care comit evaziuni fiscale cu produse accizabile. Unii dintre aceşti bihoreni au format chiar reţele de contrabandă împreună cu alţi indivizi din alte judeţe ale ţării. Majoritatea ţigărilor ilicite provin din Ucraina şi Moldova.

Cea mai mare captură de ţigări este cea descoperită de poliţişti acum două săptămâni, când au fost depistate 600.000 de fire de ţigări de contrabandă.

O.Ş.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor