Facilitati fiscale in situatii speciale

Facilitati fiscale in situatii speciale
Viceprimarul Ovidiu Muresan a prezentat ieri condiţiile în care se pot acorda aceste facilităţi fiscale, dat şi categoriile de persoane care pot beneficia de acestea.

„Numărul solicitărilor depuse pentru acordarea facilităţilor la plata impozitelor locale este extrem de redus, însă apreciem că potenţialul de aplicare a acestor măsuri este ridicat, numărul persoanelor cu venituri mici fiind în creştere”, crede viceprimarul Mureşan.

Înlesnirile la plată, constând în scutirea la plata impozitului pe clădire şi teren şi/sau de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitului pe clădiri si teren (pentru locuinţa situată la adresa de domiciliu şi terenul aferent acesteia) se pot acorda următoarelor categorii de persoane: copii minori, moştenitori ai unor imobile, aflaţi sub tutelă, plasament familial sau încredinţare, persoanelor fizice care într-un an beneficiază numai de indemnizaţie de şomaj, ajutor social sau alocaţie de sprijin, persoanelor vârstnice singure, bolnave, sau care aparţin unor familii cu venituri mici şi a altor cazuri sociale.

Aceste înlesniri se acordă numai pentru impozitele aferente clădirii folosită ca domiciliu de către persoane fizice şi numai dacă aceste persoane fizice realizează venituri lunare mai mici decât salariul minim brut pe ţară sau au venituri constând exclusiv din indemnizaţie de şomaj sau ajutor social.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !